İstanbul'da hayvan kaçakçılığı operasyonu: 36 gözaltı

İstanbul’da hayvan kaçakçılarına yönelik operasyonda, aralarında komodo ejderi, timsah yavruları, tarantula, papağan, parmak maymun, geyik ve yılanların da bulunduğu 565 hayvan ele geçirilirken 36 kişi gözaltına alındı.
DHA
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 16:50
İstanbul'da hayvan kaçakçılığı operasyonu: 36 gözaltı

Son dönemde evcil olmayan hayvanlara ilişkin kaçakçılık iddiaları arttı.

Yasak olan hayvan kaçakçılığı yapanlar emniyet ve yargının radarına girdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Yapılan araştırmalarda, hayvan kaçakçılığı yaptıkları değerlendirilen 11 kişi belirlendi. Polis, tam 6 ay şüphelileri fiziki ve teknik takibe aldı.

Yeterli delilin ele edilmesinin ardından düğmeye basıldı.

Operasyonlarda, aralarında Orman Bakanlığı'nda görevli memurların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

 Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), hayvanların satışından elde edilen geliri arsa, tarla almış gibi gösteren şüphelilerin böylece haksız kazancı akladığı tespit edildi.

Operasyonlarda; aralarında timsah yavrusu, komodo ejderi, parmak maymun, tarantula, papağan, geyik ve yılanların da bulunduğu 565kaçak  hayvan ele geçirildi.

Polis, 18 adet hayvansal ürün, 52 adet çip, 1 adet çip okuma cihazı, 3 bin 215 adet hayvan halka bileziği ve silaha da el koydu.

Gözaltına alınan 36 şüpheliden 27’si işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılırken 9’unun adliyeye sevk edileceği öğrenildi.







http://www.ankaramasasi.com/haber/2136481/istanbulda-hayvan-kacakciligi-operasyonu-36-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.