Dax McCarty kimdir?

Major League Soccer kulübü Atlanta United FC'de oynayan Amerikalı profesyonel futbolcu Dax McCarty kimdir?
Canan Salman
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 17:24
Dax McCarty kimdir?

Michael Dax McCarty, 30 Nisan 1987 doğumlu Amerikalı bir profesyonel futbolcudur ve MLS kulübü Atlanta United FC'de defansif orta saha olarak forma giymektedir.

Erken Kariyer McCarty, Winter Park, Florida'da büyüdü ve Winter Park Lisesi'ne gitti. Genç yaşlarında, McCarty Amerika Birleşik Devletleri Futbol Yerleşim Programı'nın bir üyesiydi ve Bradenton, Florida'daki Edison Futbol Akademisi'ne katıldı. Üniversitedeki ilk yılından sonra, Ajax Orlando Prospects'in USL Premier Development League'de forma giydi.


Profesyonel Kulüp Kariyeri: McCarty, FC Dallas formasıyla FC Dallas Kuzey Carolina'daki son iki yılını atlamayı tercih eden McCarty, 2006 MLS SuperDraft'ında FC Dallas tarafından 6. sıradan seçildi. McCarty, MLS kariyerine 1 Temmuz 2006'da Chivas USA karşısında 85. dakikada oyuna girerek başladı. En iyi sezonunu 2007'de geçiren McCarty, ilk startını 12 Nisan 2007'de Los Angeles Galaxy karşısında aldı. 2007'de takımının lider asistçisi oldu ve tüm turnuvalarda 31 maçta forma giydi.  2009'da ise FC Dallas'ta önemli bir rol oynadı ve kulübün MLS Kupası Finalleri'ne ulaşmasında etkili oldu.

D.C. United McCarty, 2010 yılında Portland Timbers tarafından seçilip ardından D.C. United'a takas edildi. Burada önemli bir rol üstlendi ve kaptanlığa kadar yükseldi.

New York Red Bulls McCarty, 2011'de New York Red Bulls'a transfer oldu ve burada da önemli bir oyuncu olarak performans gösterdi. 2013 yılında kulübüyle birlikte MLS Supporters' Shield'ı kazandı.

Chicago Fire 2017'de Chicago Fire'ye transfer olan McCarty, burada da başarılı bir kariyer geçirdi ve kulüp tarihinde en çok forma giyen oyuncular arasına girdi.

Nashville SC 2019'da Nashville SC'ye transfer olan McCarty, burada da etkili bir performans sergiledi ve takımın en önemli oyuncularından biri oldu.

Atlanta United FC 9 Ocak 2024'te serbest oyuncu olarak Atlanta United FC'ye transfer olan McCarty, burada defansif orta saha olarak forma giymeye devam etmektedir.

Uluslararası Kariyer McCarty, Amerika Birleşik Devletleri U-20 milli takımı için 2007 FIFA U-20 Dünya Kupası'na seçildi. Ayrıca, U-23 milli takımıyla da başarılı performanslar sergiledi ve 2008 CONCACAF Erkekler Ön-Olimpik Turnuvası'nda All Tournament Team'e seçildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136490/dax-mccarty-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.