Ebrar Sitesi faciasında yeni gelişme

6 Şubat depremlerinde yıkılan apartman ve sitelerle ilgili açılan davalar sürüyor. 103 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi D Blok davasında bir duruşma daha görüldü. Müştekilerden Gülseren Aksu, "Bina yapımına başlandığında 1999'da meydana gelen deprem nedeniyle bizlerden daha fazla demir döşenmesi için ek ödeme alındı ama yıkılan apartmanda demir yoktu" dedi.
Kaynak: AA
|
03 Mayıs 2024, Cuma - 04:07
Ebrar Sitesi faciasında yeni gelişme


Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ebrar Sitesi D Blok davasında yeni bir gelişme yaşandı. 


Davaya ilişkin Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada, müştekilerden Gülseren Aksu, yapılan ek ödemelere rağmen yıkılan apartmanda demir olmadığını dile getirerek, "Bütün ailemi kaybettiğim apartman dairesini satın almak için topraktan girdik. Bina yapımına başlandığında 1999'da meydana gelen deprem nedeniyle bizlerden daha fazla demir döşenmesi için ek ödeme alındı ama yıkılan apartmanda demir yoktu." ifadelerini kullandı.

Duruşmada söz alan diğer müşteki Tuğçe Kalmış, annesi, erkek kardeşi ve kız kardeşini kaybettiğini belirterek, enkaz altından çıkarıldıktan sonra 1 yıl boyunca tedavi gördüğünü aktardı. Kalmış, "Depremde annem ve kardeşlerimi kaybettim. Kız kardeşimin cenazesini halen bulamadık. İlk depremde bina kağıt gibi çöktü. Binanın yapımında dahil olan herkesten şikayetçiyim." şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Tevfik Tepebaşı ise savunmasında, kooperatif yasasına göre inşa edilen binanın ruhsatının 11 kata kadar verildiğini belirterek, "Depremde yıkılan bina için hazırlanan iddianameleri kabul etmiyorum. İnşaat projelerimiz o tarihte verilen deprem yönetmeliğine göre yapıldı. Benim müteahhit olarak sorumluluğum yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Eylül'e erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl altışar aya kadar hapis talep ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136569/ebrar-sitesi-faciasinda-yeni-gelisme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.