Derrick Etienne Jr. kimdir?

Major League Soccer kulübü Toronto FC'de oynayan profesyonel futbolcu Derrick Etienne Jr. kimdir?
Suat Mutlu
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:57
Derrick Etienne Jr. kimdir?

Derrick Burckley Etienne Jr., 25 Kasım 1996 doğumlu Major League Soccer kulübü Toronto FC'de kanat oyuncusu olarak forma giyen bir profesyonel futbolcudur. Amerika Birleşik Devletleri'nde doğan Etienne, Haiti milli takımı için de oynamaktadır.

Erken kariyeri Lise Etienne, futbolculuk kariyerine Richmond Kickers için oynayan babası Derrick Etienne Sr. ile bulunduğu Virginia'da başladı, daha sonra çocukluk yıllarını geçirdiği New Jersey, Paterson'a taşındı. Lise eğitimini Wayne, New Jersey'deki Passaic County Technical Institute'de tamamladı. Takımını Vo-Tech turnuvasına ve Big North Conference Liberty bölümü şampiyonluğuna taşıdı. Etienne, lise futbol kariyerini tamamladıktan sonra sezona odaklanmak için Red Bulls Akademisi'ne katıldı.

Üniversite kariyeri Etienne, gençlik kulübü kariyerini New York Red Bulls Akademisi'nde geçirdi. Etienne, 2009'da 12 yaşında U-14 seviyesindeki takıma katıldı. Takımın en genç oyuncularından biri olmasına rağmen, Etienne U14, U15, U16 ve U18 seviyelerinde dikkat çekti ve öne çıktı ve bu süreçte Virginia Üniversitesi'nde kolej futbolu oynamak için niyet mektubu imzaladı. NYRB II için forma giymesine rağmen, Etienne kolej haklarını korumayı başardı  ve Virginia'daki eğitimini tamamlamama kararı aldı ve profesyonel bir sözleşme imzaladı.

Profesyonel kariyer New York Red Bulls 28 Mart 2015'te Etienne, USL affiliasyon kulübü New York Red Bulls II formasıyla Rochester Rhinos'a karşı 0-0 berabere biten maçta profesyonel debutunu yaptı. 24 Mayıs 2015'te Etienne, New York'u 3-2'lik galibiyetle biten FC Montreal maçında bir gol atmış ve bir gol de asist yapmıştır. Bu performansı nedeniyle Etienne, USL haftanın takımına seçildi. 

21 Aralık 2015'te Etienne, kalan kolej haklarını feda ederek New York Red Bulls ile ev yetiştirme sözleşmesi imzaladı. Etienne, 2016'da Red Bulls II'ye kiralık olarak gönderildi ve 26 Mart'ta oynanan açılış maçında gol attı. 10 Nisan 2016'da Etienne, Bethlehem Steel FC'ye karşı oynanan ve 4-0 kazanılan maçta sezonun ilk golünü attı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136810/derrick-etienne-jr-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.