Şırnak sele teslim oldu

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yaşanan şiddetli yağışlar, cadde ve sokakları göle çevirirken, sürücülerin ilerlemekte zorlandığı, birçok ev ve iş yerinin su baskınına uğradığı bildirildi.
Kaynak: DHA
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 19:50
Şırnak sele teslim oldu

Şırnak'ın en büyük iki ilçesi olan Cizre ve Silopi, şiddetli yağışların vurduğu sele teslim oldu. Cadde ve sokaklar adeta göle döndü, yaşam durma noktasına geldi.

Cizre ve Silopi ilçelerinde yaşanan şiddetli yağışlar, altyapının yetersizliği ve bardaktan boşalırcasına yağan yağmurun etkisiyle büyük bir felakete dönüştü. Sürücüler, su birikintileri nedeniyle yollarda ilerlemekte zorlanırken, birçok ev ve iş yeri su baskınıyla karşı karşıya kaldı.

Cizre ilçesinde sabah erken saatlerde başlayan şiddetli yağışlar, hayatı felç etti. Alt yapı eksiklikleri nedeniyle sokaklar ve ana caddeler adeta birer su yolu haline geldi. Dere taşmalarıyla birlikte birkaç yolda trafik akışı durdu, vatandaşlar sular altında kalan araçları kurtarmak için çaba sarf etti.

Silopi ilçesinde de durum farksız değildi. Yaklaşık 20 dakika süren şiddetli yağışlar sonrası cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Dolu yağışıyla birlikte yaşanan felakette, vatandaşlar iş yerleri ile apartmanların saçakları altına sığınarak, yağıştan korunmaya çalıştı.

Yetkililer, sel felaketinin etkilerini azaltmak için çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da hasar tespit ve temizlik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136824/sirnak-sele-teslim-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.