Adana’daki suçlu çiftliğinde gardıroptan cephanelik çıktı

Adana’da cezaevinden firar eden zehir taciri, dolandırıcılıktan aranan kardeşi ve kuzeniyle birlikte çiftlikte yakalandı. Baskında gardıroptan Kalaşnikof piyade tüfeği, ruhsatsız 4 tabanca ve 2 pompalı tüfek çıktı. Zanlı cephanelik gibi gardırobu “hasımlarımıza karşı koruma amaçlı” diye savundu.
DHA
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 11:30
Adana’daki suçlu çiftliğinde gardıroptan cephanelik çıktı


Küçükbaş hayvancılık yapan Mehmet G.’nin Küçükçıldırım Mahallesi’ndeki çiftliğinde çok sayıda silah ve çeşitli suçlardan aranan firarilerin olduğu bilgisi Adana polisini harekete geçirdi.

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, çiftlik evine baskın yaptı.

Operasyonda, ‘uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan 21 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan cezaevi firarisi kuzeni Sinan Ö. ile ‘dolandırıcılık’ suçundan aranan kardeşi Muhammet Ö.  Kıskıvrak yakalandı.

Polis, çiftlik sahibi Mehmet G., çiftliğinde çalışan Serhat Ö. ile çeşitli suçlardan çok sayıda kayıtları bulunan Oğuzhan B., Alper Ö. ve Murat A.’yı da gözaltına aldı.

Dolapta, kalaşnikof, tabanca, pompalı tüfek ele geçirildi

Çiftlik evinde arama yapan polis, giysi dolabında adeta cephanelik buldu.

Dolapta, bir adet kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjör ve 85 mermi, ruhsatsız 4 tabanca, 2 pompalı tüfek ve bu silahlara ait 169 fişeğin yanı sıra çelik yelek, hassas terazi, 12 uyuşturucu hap ile 6,8 gram esrar ele geçirildi.

Sinan Ö. ifadesinde, yaklaşık 1 ay önce cezaevinden firar ederek saklanmak için kuzeni Serhat’ın yanına geldiğini söyledi.

Aramada bulunan silah, çelik yelek ve uyuşturucunun kendisine ait olduğunu belirten Sinan Ö., “Silahları, kendimi hasımlarımdan korumak için bulunduruyordum” dedi.

Çiftlik sahibi Mehmet G., “Serhat, akrabalarının yanında kalması için ricada bulundu, ben de izin verdim. Silahlarla ilgili bilgim yok. Çiftliğe geldikten 10 dakika sonra polisler geldi” şeklinde ifade verdi.

Polis merkezindeki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Mehmet G., Sinan Ö., Muhammet Ö. ile Serhat Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken Oğuzhan B., Murat A. ve Alper Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Silahlar incelenmek üzere Adana Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2137032/adanadaki-suclu-ciftliginde-gardiroptan-cephanelik-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.