Brooke Shields kimdir?

Amerikalı oyuncu ve model olan Brooke Shields kimdir?
Canan Salman
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 14:22
Brooke Shields kimdir?

Brooke Christa Camille Shields, Amerikalı bir oyuncu ve model olarak tanınmaktadır. 31 Mayıs 1965'te New York'ta doğan Shields, kariyerine çok genç yaşta başlamış ve birçok önemli projede yer almıştır.

Shields, 1966 yılında sadece 11 aylıkken bebek-model olarak adını duyurdu. 1980 yılında 14 yaşındayken Vogue dergisinin kapağında yer almasıyla büyük bir dikkat çekti. Aynı yıl, Calvin Klein erkek iç çamaşırı reklamlarında oynadığı rolle tartışmalara neden oldu.

Oyunculuk kariyerine 1978 yılında "Pretty Baby" adlı filmle başlayan Shields, bu filmdeki performansıyla geniş kitlelerin dikkatini çekti. Ardından "Mavi Göl" filmiyle çıkışını yaptı ve 4 yıl üst üste En Sevilen Genç Oyuncu ödüllerini kazandı.

Shields, sinema ve televizyonun yanı sıra Broadway'de de başarılı tiyatro rolleri üstlendi. Kişisel hayatında da medyanın ilgisini çeken ilişkiler yaşadı. Tenisçi Andre Agassi ile evlilik yaşayan Shields, daha sonra televizyon yazarı Chris Henchy ile hayatını birleştirdi ve çocuk sahibi oldu.

Oyunculuğu ve modellik kariyeri boyunca birçok başarı elde eden Brooke Shields, aynı zamanda kişisel hayatındaki deneyimleriyle de kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Hayatına dair açıklamalarıyla ve yazdığı kitaplarla geniş bir hayran kitlesine sahiptir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137052/brooke-shields-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.