Seçil Erzan için istenen ceza ağırlaştı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 26 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Seçil Erzan'a kötü bir haber daha. Erzan'dan şikayetçi olan sayısı 27'ye yükseldi, hazırlanın ek iddianamede istenen hapis cezası 87 yıldan 285 yıla çıkmıştı. Erzan'ın yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih de belli oldu.
Kaynak: DHA
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 19:13
Seçil Erzan için istenen ceza ağırlaştı

Gündemi sarsan büyük çaplı dolandırıcılık davasında Seçil Erzan'a yöneltilen suçlamalar giderek ağırlaşıyor. Aralarında spor dünyasının tanınmış isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 26 kişiyle birlikte milyonlarca dolarlık dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan Erzan'a, yeni bir iddianame daha hazırlandı.

Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şube Müdürü Seçil Erzan'ın da aralarında bulunduğu 2’si tutuklu 7 sanıklı davayla bağlantılı olarak hazırlanan ek iddianame, soruşturmayı yürüten savcılıkça sunuldu. İddianame, Erzan'ın suçlamalarıyla birleştirilerek dosyanın ana dava ile birleştirilmesine karar verildi.

Yeni iddianamede adı geçen mağdurlardan biri olan Fatih Altıntaş, Erzan'ı eşinin annesinin akrabası olmasından dolayı tanıdığını belirtti. Altıntaş, Erzan'ın kendisine ulaşarak ünlü isimlerin de içinde olduğu bir fon hakkında bilgi verdiğini ve yatırım yapmasını istediğini ifade etti. Şubat 2023'te Erzan'a 78 bin dolar yatırdığını ancak karşılığında herhangi bir belge almadığını dile getiren Altıntaş, Erzan'ın fon için yatırımcı bulması halinde kendisine kar payı vereceği sözünü verdiğini belirtti.

Seçil Erzan hakkında yapılan suçlamalar arasında "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" bulunuyor. Yeni iddianame ile birlikte mağdur sayısı 27'ye yükselirken, Erzan'a yöneltilen hapis cezası talebi de 87 yıldan 285 yıla çıktı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Seçil Erzan'ın yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih ise belirlendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137082/secil-erzan-icin-istenen-ceza-agirlasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.