Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya ceza

Rekabet Kurulu, Meta'ya Türkiye'deki "Threads" kullanıcılarının profillerini devre dışı bırakarak faaliyetlerini durdurması nedeniyle 335 milyon TL idari para cezası verdi.
Kaynak: DHA
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 18:19
Rekabet Kurulu'ndan Meta'ya ceza

Rekabet Kurulu, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Meta'ya, Türkiye'deki "Threads" kullanıcılarının profillerini devre dışı bırakarak uygulamanın faaliyetlerini durdurmasının ardından önemli bir karar aldı. Kurul, Meta'ya daha önce alınan günlük para cezası yerine toplamda 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş idari para cezası uygulanmasına hükmetti.

Meta'nın, Threads adlı uygulamasına giriş yapabilmek için kullanıcıların Instagram hesabına sahip olmalarını zorunlu kılması ve benzer şekilde Threads hesabını kaldırmak isteyen kullanıcıları Instagram hesabını da silmek zorunda bırakması üzerine Rekabet Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda bu ceza kararı alındı.

Rekabet Kurulu'nun açıklamasına göre, Meta'nın veri birleştirme politikaları kapsamında Instagram hesaplarından toplanan verilerin Threads hesaplarına aktarılabileceği ve Threads üzerinden toplanan verilerin diğer Meta ürünlerini geliştirmek, kişiselleştirmek ve iyileştirmek amacıyla kullanılabileceği belirlendi. Bu durum, Meta'nın piyasadaki hakim durumunu güçlendirdiği ve rekabet ortamını olumsuz etkilediği gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına sebep oldu.

Kurul, Meta'nın uzun yıllardır faaliyet göstermesi ve sahip olduğu geniş kullanıcı tabanı göz önünde bulundurularak aldığı kararda, Meta'nın pazarda giriş engeli oluşturduğu ve rekabeti zorlaştırdığı değerlendirmesinde bulundu. Bunun üzerine, Threads'in faaliyetlerini durdurmasıyla uyumlu bir şekilde günlük para cezasının sonlandırılarak toplamda 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137085/rekabet-kurulundan-metaya-ceza
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.