ABD ve İsrail arasında Refah görüşmesi

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Biden, daha önceki açıklamalarında, Refah'a yönelik bir saldırının büyük bir yıkıma neden olabileceğini vurgularken, Netanyahu ise halen devam eden ateşkes anlaşmasına rağmen kısa sürede Refah'a bir kara saldırısının başlayabileceğini ifade etmişti. Görüşmede, Başkan Biden'ın Refah konusundaki net görüşünü bir kez daha ilettiği belirtilirken, detaylı açıklama için beklenen resmi açıklama merakla bekleniyor.
Afife Kaya
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 20:43
ABD ve İsrail arasında Refah görüşmesi

İsrail'in Refah'a yönelik olası saldırı hazırlıklarıyla ilgili endişeler artarken, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında kritik bir görüşme gerçekleşti. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, iki lider sabah saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldı.

Görüşmenin odak noktası, Gazze'deki güncel durum ve İsrail'in Refah'a olası saldırısıydı. Başkan Biden daha önce yaptığı açıklamalarda, yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a yönelik bir saldırının mevcut koşullar altında desteklenemeyeceğini ve büyük bir yıkıma neden olabileceğini vurgulamıştı.

Refah'a kara saldırısı başlayabilir 

Netanyahu ise, halen devam eden ateşkes anlaşmasına rağmen kısa sürede Refah'a yönelik bir kara saldırısının başlayabileceğini ifade etmişti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Biden'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'ya "Refah konusundaki net görüşünü" bir kez daha ilettiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, iki liderin Gazze'deki ateşkes anlaşması ve rehinelerle ilgili son durumu, Gazze'ye insani yardımları ve güncel gelişmeleri görüştüğü kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137103/abd-ve-israil-arasinda-refah-gorusmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.