Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi politikamızdan geriye dönüş olmayacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Kabine Toplantısından sonra yaptığı konuşmada, "Seçim döneminde popülizme meyil etmeyerek, ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk, bundan geriye dönüş olmayacaktır. Orta Vadeli Program başarılı şekilde çalışıyor. " diye konuştu.
AA
|
06 Mayıs 2024, Pazartesi - 20:37
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi politikamızdan geriye dönüş olmayacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ana gündem maddeleri, öğretmen atamaları, ekonomi ve kamuda tasarruf oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıdan sonra kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

"Milli Muharip Uçağımız KAAN ikinci kez havalandı TUSAŞ ve Savunma Sanayii Başkanlığımızı tebrik ediyorum.

Arapça alerjisinin arkasında hastalıklı zihniyet vardır. Bunların derdi ne Türkiye'dir ne Türkçedir. Bunlar içlerindeki marazı ve nefreti sürekli birilerine yönelterek egolarını tatmin etmeye çalışan zavallılardır. Vatanına sahip çıkmak; ayrımcılık yapmak, yabancı turistleri, öğrencileri, sığınmacıları nefret objesi haline getirmek değildir.

Turizmi baltalayan faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz

Devlet ve millet olarak nefret suçu işleyen, Türkiye'nin çıkarlarına zarar veren, yıllık 54,3 milyar dolarlık gelirle ekonomimizin lokomotifi olan turizmi baltalayan faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz, etmeyeceğiz.

On yıllar boyunca ilmek ilmek dokuyarak inşa ettiğimiz Türk ve Türkiye algısını bozmaya kimsenin hakkı yoktur ve olamaz. Nefret suçlarıyla mücadele noktasında bundan sonra daha kararlı, cezai açıdan daha caydırıcı adımlar atacağız.

Irak'ın PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmesini bekliyoruz. PKK hayat alanı buldukça kendimizi güvende hissedemeyiz. Bölücü örgüte neşteri vuracağız.

Hamas'ın ateşkesi kabul etmesi

Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Tüm Batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Beşiktaş'taki gibi iş cinayetlerinin gündeme taşındığı bir gün olmasını beklerdik. Ancak birkaç vicdan sahibi kuruluş dışında bu konuları konuşan olmadı.

1 Mayıs, Türkiye'nin 78 ilinde 210 etkinlikle şölen havasında kutlandı. Lafa gelince emekçinin hakkını savunduğunu iddia eden kimi kuruluşlar işçi bayramını polisimize taş ve sopalarla saldırarak kutlamayı tercih etti.

Ekonomi politikamızdan geri dönüş olmayacaktır

Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısını çözmek için gerekli adımları atıyoruz, doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız.

Siyasetten emekliye sevk edilenler dahil kimi çevrelerin 31 Mart sonrası yapıcı atmosferi zehirlemek için yoğun bir uğraş içinde olduğu anlaşılıyor.

Seçim döneminde popülizme meyil etmeyerek, ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk, bundan geriye dönüş olmayacaktır. Orta Vadeli Program başarılı şekilde çalışıyor. Ülkemizin risk primi 700 baz puandan 290 baz puan seviyesine geriledi, risk primimiz daha da düşecek.

Geçen yıl mayıs ayında 97,1 milyar dolar olan brüt rezervlerimiz, 27 milyar dolar artışla 124,1 milyar dolara çıktı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak konuşmasının son kısmında, "Milli Eğitim Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır" ifadesini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137106/cumhurbaskani-erdogan-ekonomi-politikamizdan-geriye-donus-olmayacaktir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.