Güvenlik açığı iddialarıyla uğraşan Boeing hakkında ABD Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) yeni soruşturma

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing'in 787 Dreamliner uçaklarının gerektiği gibi denetlenmediği ve can kayıplarına yol açabilecek güvenlik sorunları bulunduğu iddialarının ardından bir soruşturma daha başlattı.
Ersin Küçükbarak
|
07 Mayıs 2024, Salı - 10:38
Güvenlik açığı iddialarıyla uğraşan Boeing hakkında ABD Federal Havacılık İdaresi’nden  (FAA) yeni soruşturma

Dünyanın en önemli havacılık firmalarının  başında yer alan Boeing hakkındaki iddialar dolayısıyla sıkıntılı günler geçiriyor.

Şirket hakkında iddialarda bulunan 2 kişinin şüpheli olarak nitelenen ölümleri sonrası Federal Havacılık İdaresi (FAA), personelin kayıtlarda tahrifat yapıp yapmadığını araştıracak.

 Boeing'in halen üretim hattında bulunan tüm 787 jetleri de yeniden denetlenecek.

Boeing ise hizmette olan uçaklarla ilgili endişeleri gidermek için bir eylem planı geliştiriyor.

Konuyu hızla incelediklerine ilişkin personele bir e-posta gönderen Boeing 787 programı başkanı Scott Stocker, “Birkaç kişinin gerekli bir testi yapmadığını, ancak işi tamamlanmış olarak kaydederek şirket politikalarını ihlal ettiğini öğrendik” ifadelerini kullandı.

Olaylar zinciri, Boeing’in düzinelerce uçağının geçici olarak yere indirilmesine neden oldu.

Ayrıca şirket üretimi büyük ölçüde yavaşlatmaya zorlandı. Cezai soruşturma da yasal ve mali sıkıntılara yol açtı.

Mart ayında şirketin CEO'su Dave Calhoun yıl sonuna kadar istifa edeceğini açıkladı.

Öte yandan, 787 ile ilgili endişelerinin ve denetlemelerin göz ardı edildiğini ifade eden Sam Salehpour'un da aralarında bulunduğu ihbarcıların katıldığı bir duruşma gerçekleştirildi.

Boeing ise Ocak ayından bu yana çalışanlardan gelen geri bildirimlerde yüzde 500'den fazla artış yaşandığını,  sorun gören kişilerin konuşmasını teşvik etmek için kurum kültüründe reform yapmaya çalıştıklarını duyurdu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2137178/guvenlik-acigi-iddialariyla-ugrasan-boeing-hakkinda-abd-federal-havacilik-idaresinden-faa-yeni-sorusturma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.