Türk astronotun uçuş tarihi belli oldu

Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştiren Alper Gezeravcı’nın ardından Tuva Cihangir Atasever de yeni yolculuk için geri sayıma başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yeni uçuşun tarihini paylaştı.
Onur Çetinkaya
|
07 Mayıs 2024, Salı - 13:33
Türk astronotun uçuş tarihi belli oldu

Uzayda 21 gün kalan ve 13 deney gerçekleştirerek 10 Şubat günü Dünya'ya dönen Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ardından Türkiye bir kez daha uzaya hazırlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu yapacağını duyurdu. 


Türkiye için uzay bilimi ve teknolojilerinde yeni bir dönem başladığına dikkati çeken Kacır, Atasever'in 7 deney icra edeceğini söyledi.

İkinci uçuş 8 Haziran'da 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,  Astronot Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşunun 8 Haziran 2024'te ABD'nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşeceğini duyurdu.

"Bu sadece bir başlangıçtı"

Uzay çalışmasının ardından Ankara'da Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gezeravcı, "Bu sadece bir başlangıçtı. Bir yere varış hikayesi değildi. Bu başarı Türkiye'deki her hanenin içinden birer çocuğun başarısıdır. " ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137197/turk-astronotun-ucus-tarihi-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.