Mustafa Destici: “Belediyeleri o seçilmiş belediye başkanları değil de, arka odada oturan PKK'nın görevlendirdiği komiserler yönetirse, devlet müsaade etmez”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, DEM Partisi’nden seçilen belediyelere, “Devletin yanında dururlarsa, kanunlara, yasalara uyarlarsa, terör örgütüyle ilişkilerini keserlerse belediye başkanına devam ederler. Ama terörle ilişkiler devam ettirirlerse, belediyeleri o seçilmiş gözüken belediye başkanları değil de, arka odada oturan PKK'nın görevlendirdiği komiserler yönetirse, o zaman devlet müsaade etmez” sözleriyle kayyum uyarısı yaptı.
DHA
|
07 Mayıs 2024, Salı - 16:33
Mustafa Destici: “Belediyeleri o seçilmiş belediye başkanları değil de, arka odada oturan PKK'nın görevlendirdiği komiserler yönetirse,  devlet müsaade etmez”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 31 Mart yerel seçimlerinde  kazandıkları Halkapınar ve Bozkır ilçe belediyelerini ziyaret etmek üzere Konya’ya geldi.

İlk olarak partisinin Ereğli İlçe Başkanlığı’na giden Destici’nin  ziyaretine CHP’li Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar da katıldı.

Sohbet sırasında Ereğli’nin Konya’nın en büyük ilçelerinden biri olduğunu belirten Umut Akpınar’a BBP lideri, Ereğli’nin il olmayı hak ettiği ve il olması için destek verecekleri  yanıtını verdi.

Büyükşehir Yasası’nı eleştirdi

2012 yılında Büyükşehir Yasası çıkartılırken itiraz ettiklerini hatırlatan Destici, yasaya göre bir ilin büyükşehir olabilmesi için 3 kriter arandığını dile getirdi.

Destici, bu kriterlerin;  coğrafi uygunluk, ekonomik gelişmişlik ve nüfus olduğunu kaydetti.

Fakat uygulamaya geçince ilk iki maddenin yok sayıldığını vurgulayan Destici, nüfusu 750 bin olanın büyükşehir olduğuna işaret etti.

Destici şunları söyledi:


“PKK’nın siyasi partisi hemen kazandı”


“Kayyumların atanmasını hiç kimse istemez”






http://www.ankaramasasi.com/haber/2137233/mustafa-destici-belediyeleri-o-secilmis-belediye-baskanlari-degil-de-arka-odada-oturan-pkknin-gorevlendirdigi-komiserler-yonetirse-devlet-musaade-etmez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.