Depremzede annenin adalet aradığı sosyal medya hesapları kapatıldı

35 kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş'taki Ezgi Apartmanı faciasında oğlunu, oğlunun eşini ve 6 aylık torununu kaybeden Nurgül Göksu, adalet arayışını sosyal medya üzerinden sürdürüyordu. Ancak, Ezgi Apartmanı davasıyla ilgili paylaşımlarının ardından Twitter ve Instagram hesapları kapatıldı. Göksu, adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirterek, "Sesimi duyurmak için her yolu deneyeceğim" dedi.
Afife Kaya
|
07 Mayıs 2024, Salı - 18:32
Depremzede annenin adalet aradığı sosyal medya hesapları kapatıldı

Kahramanmaraş'ın deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat 2023'te, 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı faciasında oğlu, gelini ve 6 aylık torununu kaybeden Nurgül Göksu, adalet arayışını sosyal medya üzerinden sürdürürken hesaplarına engel geldi.

Göksu, depremin hemen ardından Ezgi Apartmanı davasıyla ilgili Twitter ve Instagram üzerinden düzenli olarak paylaşımlar yapıyor ve adalet talebini dile getiriyordu. Ancak davanın sanıkları hakkında talep edilen kırmızı bülten reddedilmişti. Bu süreçte Göksu'nun hesapları, adalet arayışındaki sesini duyurduğu platformlar haline gelmişti.

Ancak son günlerde Göksu'nun sosyal medya hesaplarına engel geldi. Kendi hesaplarından yapılan açıklamada, "Adalet yerini buluncaya kadar mücadele devam edeceğim. Çocuklarımın ölümüne sebep olanlar bulunacak ve yargılanacak demiştim. Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. İstediklerini yapabilirler, beni susturamayacaklar" ifadelerine yer verildi.

Depremin merkez üssü Ezgi Apartmanı'nda, enkaz altında 12 gün boyunca "delil nöbeti" tutarak kesilen kolonun yerini tespit eden Göksu'nun çabaları ve sosyal medyadaki paylaşımları dikkat çekmişti. Ancak davanın ilerleyen sürecinde, sanıkların yargılanmasıyla ilgili gelişmelerin yeterli olmadığına dair tepkiler yükselmişti.

Nurgül Göksu'nun adalet arayışı, sosyal medya platformlarında ses getiren bir kampanyaya dönüşmüştü. Ancak hesaplarının engellenmesi, onun mücadelesini sadece bu platformlarla sınırlı kılmaya çalışan bir engel olarak görülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137251/depremzede-annenin-adalet-aradigi-sosyal-medya-hesaplari-kapatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.