Ukrayna: Rus istihbaratının suikast planını engelledik

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve ülkenin üst düzey askeri ve siyasi yetkililerine yönelik bir suikast planını engellediğini duyurdu. SBU'nun açıklamasına göre, Rus istihbaratının Zelenskiy'i ve diğer üst düzey yetkilileri hedef alan suikast planı, Ukrayna'nın müfettişlerinin çabaları sonucunda bozuldu.
Afife Kaya
|
07 Mayıs 2024, Salı - 18:39
Ukrayna: Rus istihbaratının suikast planını engelledik

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve ülkenin üst düzey askeri ve siyasi yetkililerine yönelik bir suikast planını engellediğini duyurdu.

SBU'dan yapılan yazılı açıklamada, Rus istihbaratının Zelenskiy ve diğer üst düzey yetkililere suikast hazırlığı yapan ajanlar ağının tespit edildiği belirtildi. Müfettişlerin çabaları sonucunda, Rusya'nın Zelenskiy ve ülkenin üst düzey yetkililerine yönelik suikast planını bozduğu kaydedildi. Ayrıca, bu operasyon kapsamında Ukrayna Devlet Koruma Servisi'nden 2 albayın yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, albayların Rusya'ya gizli bilgileri sızdırdığı ve Rus istihbaratının Zelenskiy'i ortadan kaldırmak için planlar geliştirdiği ifade edildi. Planlar arasında, Devlet Başkanı'nın güvenlik birimine yakın askerler arasında Zelenskiy'i rehin alarak öldürmeyi hedeflediği belirtildi.

SBU Başkanı Vasıl Malyuk, operasyonun sınırlı sayıda kişinin haberi olduğunu ve süreci bizzat kendisinin yönettiğini vurgulayarak, "Putin'e yemin töreni için bir hediye olması beklenen terör saldırısı aslında Rusya Federal Güvenlik Servisinin bir başarısızlığı oldu. Ancak düşmanın güçlü ve deneyimli olduğunu ve hafife alınmaması gerektiğini unutmamalıyız. Her hainin hak ettiği cezayı almasını sağlamak için aktif bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137281/ukrayna-rus-istihbaratinin-suikast-planini-engelledik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.