Georgios Bartzokas kimdir?

Yunan eski profesyonel basketbol oyuncusu ve Yunan Basket Ligi (GBL) ve EuroLeague'den Olympiacos'un şu anki baş antrenörü olan Georgios Bartzokas kimdir?
Barış Yılmaz
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 12:58
Georgios Bartzokas kimdir?

Georgios Bartzokas, Yunan eski profesyonel bir basketbol oyuncusu ve şu anda Yunan Basketbol Ligi (YBL) ve EuroLeague'de mücadele eden Olympiacos'un baş antrenörüdür. 

Oyun Kariyeri Bartzokas, Maroussi kulübünde profesyonel basketbol oynadı, ancak ciddi diz sakatlıkları (sağ diz ön çapraz bağ yırtığı ve daha sonra sol diz ön çapraz bağ yırtığı) kariyerini 27 yaşında sona erdirdi.

Antrenörlük Kariyeri Bartzokas, 22 yaşındayken basketbol antrenörü olarak çalışmaya başladı ve aynı zamanda kulüp basketbolu oynuyordu. Maroussi'de Panagiotis Giannakis'in yardımcı antrenörlüğünü yaptı. 2006'da Olympia Larissa'nın baş antrenörü olarak göreve başladı. Aynı yıl, Olympia ile Yunan Basketbol Ligi'nde ilk kez play-off'lara ulaştı ve kulübün tarihindeki en iyi derecesini elde etti. Takım 7. sırada yer aldı ve bir sonraki yıl, Yunan Basketbol Ligi 2007-08 sezonunda tekrar play-off'lara katıldı.

2009'da Bartzokas, Maroussi'nin baş antrenörü oldu. 2010'da Yunanistan Ligi En İyi Antrenörü seçildi. Panionios'un baş antrenörü olarak görev yaptıktan sonra, Haziran 2012'de Yunan EuroLeague takımı Olympiacos'un baş antrenörü oldu. Olympiacos ile EuroLeague'nin 2012-13 sezonunda şampiyonluğu kazandı ve bu unvanı kazanan ilk Yunan antrenör oldu. Ayrıca 2013'te EuroLeague Yılın Antrenörü seçildi ve Olympiacos ile 2013 FIBA Intercontinental Kupası'nı kazandı.

5 Temmuz 2015'te Bartzokas, VTB Birleşik Ligi ve EuroLeague'de mücadele eden PBC Lokomotiv Kuban ile 2 yıllık bir sözleşme imzaladı. 8 Temmuz 2016'da, Liga ACB'de mücadele eden İspanyol takımı FC Barcelona ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Bir sezonun ardından Barcelona ile yollarını ayırdı. 30 Haziran 2017'de, Rus kulübü Khimki'nin baş antrenörü olmak için VTB Birleşik Ligi'ne geri döndü. İki yıllık bir sözleşme imzaladı. 21 Ocak 2019'da Bartzokas, Khimki'den ayrıldı ve sözleşme feshedildi.

10 Ocak 2020'de Bartzokas, Olympiacos'a geri döndü ve 2,5 yıllık bir sözleşme imzaladı. Pandemi nedeniyle sezon iptal edildiğinde sadece iki ay baş antrenörlük yaptı. 2020-21 sezonunda Bartzokas, Sloukas'ın dönüşü sonrasında takımın kadrosunu yeniden yapılandırmaya çalıştı, ancak Olympiacos EuroLeague Play-off turuna katılamadı. 2021-22 sezonunda Olympiacos ile Yunanistan Kupası'nı kazandı. Bu, ilk ulusal şampiyonluğuydu. Kısa bir süre sonra Yunanistan Şampiyonası'nı kazandı. EuroLeague'de Olympiacos'u Belgrad Final Four'a taşıdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137373/georgios-bartzokas-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.