Zaza Pachulia kimdir?

Gürcü profesyonel basketbol yöneticisi ve Ulusal Basketbol Golden State Warriors'ın basketbol operasyonları danışmanı olan eski oyuncu Zaza Pachulia kimdir?
Suat Mutlu
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 16:55
Zaza Pachulia kimdir?

Georgian basketbolunun sevilen isimlerinden biri olan Zaza Pachulia, 10 Şubat 1984'te dünyaya geldi. Kendisi artık Georgia'nın en başarılı profesyonel basketbol yöneticilerinden biri ve NBA'de Golden State Warriors için basketbol operasyonları danışmanıdır.

Kariyerine genç yaşta Türkiye'de başlayan Pachulia, 2003 NBA draftında Orlando Magic tarafından ikinci turda seçildi. 16 yıllık NBA kariyerinde yedi farklı takımda oynadı ve 2017 ve 2018'de Golden State Warriors ile iki şampiyonluk kazandı. Aynı zamanda Gürcistan milli takımında da forma giydi ve birçok turnuvada takım kaptanlığı yaptı. Ancak Pachulia'nın kariyeri sadece başarılarla değil, aynı zamanda "kirli" bir oyuncu olarak da tanındı; özellikle 2017 playoffları sırasında Kawhi Leonard'a yaptığı sakatlamayla ün kazandı.

Basketbol kariyerine Türkiye'de Ülkerspor'da başlayan Pachulia, hızla gelişen yeteneğiyle 2003 NBA draftında Orlando Magic tarafından seçildi. Daha sonra Milwaukee Bucks, Atlanta Hawks, Dallas Mavericks, Golden State Warriors ve son olarak Detroit Pistons gibi takımlarda oynadı.

Pachulia'nın basketbol kariyerindeki dönüm noktalarından biri Atlanta Hawks ile yaşandı. Hawks ile başarılar elde eden ve Kevin Garnett gibi yıldız oyuncularla mücadele eden Pachulia, NBA'deki önemli isimlerden biri haline geldi.

2016 yılında Golden State Warriors'a transfer olan Pachulia, burada da önemli bir rol üstlendi ve takımın şampiyonluk yolunda kilit isimlerden biri oldu.

Ancak Pachulia'nın kariyeri sadece saha içi başarılarla sınırlı değil. Emekli olduktan sonra Golden State Warriors'ın basketbol operasyonları departmanında önemli bir danışman olarak görev aldı ve takımın 2022 NBA Finals şampiyonluğunda da büyük pay sahibi oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137408/zaza-pachulia-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.