Liam Rosenior kimdir?

İngiliz futbol menajeri ve en son EFL Şampiyonası kulübü Hull City'nin baş antrenörü olan eski oyuncu Liam Rosenior kimdir?
Suat Mutlu
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 17:16
Liam Rosenior kimdir?

İngiliz futbol yöneticisi ve eski futbolcu Liam James Rosenior, 9 Temmuz 1984'te doğdu. En son EFL Championship takımlarından Hull City'nin baş antrenörüydü.

Kulüp Kariyeri Londra doğumlu olan Rosenior, kariyerine Bristol City'de orta saha oyuncusu olarak başladı. 2003'te Millennium Stadyumu'nda Carlisle United'a karşı oynanan Football League Trophy finalinde Bristol City'nin ikinci golünü attı. Fulham'da ise 2005'te Lincoln City'ye karşı bir League Cup maçında bir gol kaydetti.

Fulham'da uzun yıllar geçirdikten sonra Rosenior, Reading'e transfer oldu ve burada Sunderland'a karşı oynanan maçta ilk golünü attı. Daha sonra ise Ipswich Town'a kiralık olarak transfer oldu ve burada da etkili performanslar sergiledi.

Hull City'de oynadığı dönemde ise 2014 FA Cup finalinde Arsenal'e karşı forma giydi. 2015'te Hull City'den ayrıldıktan sonra Brighton & Hove Albion'a transfer oldu ve burada üç yıl geçirdikten sonra futbolculuk kariyerini sonlandırdı.

Milli Kariyer Rosenior, İngiltere doğumlu olmasına rağmen Sierra Leone asıllı bir aileden gelmektedir. İngiltere U21 ve U20 milli takımlarında forma giydi ve çeşitli maçlarda önemli performanslar sergiledi.

Koçluk Kariyeri Brighton & Hove Albion Oyunculuğu bıraktıktan sonra Rosenior, Brighton'da kalmaya devam etti ve Brighton'ın alt-23 takımının yardımcı antrenörü pozisyonunu üstlendi. Aynı zamanda Sky Sports'ta yorumcu olarak da görünmeye devam etti.

Derby County 10 Temmuz 2019'da Rosenior, Phillip Cocu'nun yanında Derby County'de uzman bir birinci takım antrenörü olarak atandı. Wayne Rooney'nin menajer olarak atanmasının ardından 15 Ocak 2021'de kulübün yardımcı antrenörü olarak görevlendirildi.

Rooney'nin 24 Haziran 2022'de istifasının ardından, Rosenior geçici olarak teknik direktör oldu. Ancak kulüp kalıcı bir menajer aradığı için 21 Eylül 2022'de teknik direktörlük görevinden alındı. Paul Warne'nin atanmasının ardından Rosenior kulüpten ayrıldı.

Hull City 3 Kasım 2022'de Rosenior, 2010 ve 2015 yılları arasında 161 kez forma giydiği Hull City'de baş antrenör olarak atandı. 17 Aralık 2023'te Hull City, Rosenior'un 2026 yılına kadar olan yeni üç yıllık sözleşmesini imzaladığını duyurdu. Nisan 2024'te, EFL Championship Yılın Teknik Direktörü ödülüne aday gösterildikten sonra Rosenior ırkçı saldırıya maruz kaldı. 7 Mayıs 2024'te, Hull City'nin yedinci sırada bitirmesiyle takım play-off'lara kıl payı katılamadı ve Rosenior görevden alındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137409/liam-rosenior-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.