İngiltere'den Rusya'ya sert darbe

İngiltere, Rusya'nın istihbarat faaliyetlerine karşı sert önlemler alıyor. İçişleri Bakanı James Cleverly'nin duyurusuna göre, İngiltere savunma ataşesini sınır dışı edecek ve bazı Rus mülklerinin diplomatik statüsünü kaldıracak. Ayrıca, Rus diplomatik vizelerinin süresi de sınırlanacak.
Afife Kaya
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 18:48
İngiltere'den Rusya'ya sert darbe

İngiltere, Rusya'nın istihbarat faaliyetlerine karşı önlemler almaya hazırlanıyor. İçişleri Bakanı James Cleverly'nin açıklamasına göre, bu çerçevede İngiltere, savunma ataşesini sınır dışı edecek ve bazı Rus mülklerinin diplomatik statüsünü kaldıracak. Ayrıca, Rus diplomatik vizelerinin süresi de sınırlanacak.

İngiltere Dışişleri, İçişleri ve Savunma bakanlıklarının ortak açıklamasına göre, ismi açıklanmayan bir askeri istihbarat görevlisi olan Rus savunma ataşesi ülkeyi terk etmek zorunda kalacak.

Öte yandan, İngiltere'deki bazı Rus mülklerinin istihbarat amaçlı kullanıldığı düşünülerek, bu mülklerin "diplomatik tesis" statüsü iptal edilecek. Bu kararla birlikte Rus diplomatların İngiltere'deki kalış süreleri kısıtlanacak ve diplomatik vizelerine yeni kısıtlamalar getirilecek.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, "Ukrayna'nın yasa dışı işgalinden bu yana Rusya'nın, İngiltere ve Avrupa güvenliğini baltalama girişimleri giderek daha küstah bir hal aldı." açıklamasında bulundu. Yeni alınan tedbirlerin Rusya'ya net bir mesaj olduğunu vurgulayan Cameron, Rusya'nın eylemlerinin cevapsız kalmayacağını belirtti. Cameron, ayrıca "Dostlarımız ve ortaklarımızla Ukrayna'nın yanında durmaya ve Rusya'yı kötü niyetli faaliyetlerinden ötürü sorumlu tutmaya devam edeceğiz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137431/ingiltereden-rusyaya-sert-darbe
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.