İGA, Amerika’ya açılmak istiyor

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA, Bloomberg'in haberine göre Amerika Birleşik Devletleri ve Pakistan pazarlarına açılmayı değerlendiriyor. Şirketin yönetim kurulu üyesi Mehmet Kalyoncu, ABD'deki projeler için yerel ortaklar arandığını ve Orta Doğu'daki mega havalimanı projelerine katılmak istediklerini belirtti.
Afife Kaya
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 18:50
İGA, Amerika’ya açılmak istiyor

İstanbul Havalimanı'nın idaresini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş., Amerika Birleşik Devletleri ve Pakistan pazarlarına açılmayı düşünüyor. Bloomberg'in aktardığına göre, 11 milyar dolarlık İstanbul Havalimanı'nın inşasını gerçekleştiren İGA, iş alanlarını genişletme ve çeşitlendirme hedefiyle adımlar atmaya hazırlanıyor.

İGA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki projeler için yerel ortaklar arayışında olduklarını belirtti. Ayrıca, şirketin Orta Doğu'da planlanan devasa havalimanı projelerine katılmak istediğini de ifade etti.

Kalyoncu, Londra'da verdiği röportajda, "İstanbul'da elde ettiğimiz başarıyı Amerika'da tekrarlamak için bir fırsat arıyoruz." dedi.

Özellikle New York John F. Kennedy ve Los Angeles Havalimanları'nın modernizasyon projelerinin, İstanbul Havalimanı'nın ölçeğiyle benzerlik gösterdiğini vurgulayan Kalyoncu, bu projelerin İGA için cazip olduğunu dile getirdi.

Kalyoncu ayrıca, uluslararası projelerin bir kısmının Kalyon Holding tarafından yürütüleceğini ancak diğer yabancı girişimlerde Cengiz İnşaat A.Ş.'nin de dahil edilmesini umduklarını söyledi. Finansmanın ise projeye özgü imtiyaz sözleşmelerine bağlı olarak belirleneceğini belirtti.

Şirketin önümüzdeki 12-24 ay içinde uluslararası genişleme planlarını kesinleştirmeyi hedeflediğini aktaran Kalyoncu, İGA'nın küresel arenada daha fazla varlık gösterme çabalarının devam edeceğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137432/iga-amerikaya-acilmak-istiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.