Singapur'da F-16 savaş uçağı düştü

Singapur'da Tengah Hava Üssü'nden kalkan bir eğitim uçuşunda düşen F-16 savaş uçağı, pilotun kurtulmasıyla sonuçlandı. Kazanın ardından Savunma Bakanlığı, F-16 eğitimlerini geçici olarak durdurdu. Pilotun 2 bin saatten fazla uçuş deneyimine sahip olduğu belirtilirken, incelemelerin sürdüğü ve eğitim uçuşlarının güvenliğinin sağlanması gerektiği vurgulandı.
Afife Kaya
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 22:48
Singapur'da F-16 savaş uçağı düştü

Singapur'da bir eğitim uçuşu sırasında meydana gelen F-16 savaş uçağı kazası, Savunma Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Kazanın ardından, Savunma Bakanlığı, F-16 eğitimlerini geçici olarak durdurma kararı aldı. Ülke, yaklaşık 30 yıldır ABD yapımı F-16 savaş uçaklarını kullanmakta olup, en son Mayıs 2004'te benzer bir olay yaşanmıştı. 

Singapur’daki Tengah Hava Üssü'nden eğitim uçuşu için kalkış yapan F-16 savaş uçağı, kısa süre sonra düştü. Pilot, uçaktan kendini fırlatarak kazadan sağ kurtuldu. Kazanın ardından Savunma Bakanlığı, F-16 filosunun eğitiminin geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Askıya alma kararının bir güvenlik önlemi olduğunu belirten bakanlık, incelemelerin devam ettiğini ve eğitime devam edilmeden önce güvenliğin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Düşen uçağın pilotunun F-16 uçağında 2 bin saatten fazla uçuş deneyimi olduğu belirtildi ve detaylı incelemelerin sürdüğü bildirildi.

Singapur, yaklaşık 30 yıldır ABD yapımı F-16'ları kullanıyor ve en son Mayıs 2004'te bir F-16'nın düşmesiyle benzer bir olay yaşanmıştı. ABD'nin Arizona eyaletinde gerçekleşen bu olayda, gece eğitim görevi sırasında düşen uçaktaki 25 yaşındaki pilot hayatını kaybetmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137474/singapurda-f-16-savas-ucagi-dustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.