Alphonso Davies kimdir?

Bundesliga kulübü Bayern München'de görev yapan Kanadalı futbolcu Alphonso Davies kimdir?
Suat Mutlu
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 10:41
Alphonso Davies kimdir?

Alphonso Boyle Davies, 2 Kasım 2000'de doğmuş bir Kanadalı futbolcudur. Bayern München'de kanat ve sol bek pozisyonlarında oynamaktadır. Davies, Major League Soccer'da forma giyen ilk 2000'ler doğumlu oyuncudur. Ocak 2019'da MLS ekibi Vancouver Whitecaps FC'den Bayern'e transfer olmuş ve bu transfer ücreti MLS rekorunu kırmıştır.

Davies, Haziran 2017'de Kanada millî futbol takımında forma giyen en genç oyuncu olmuştur. Aynı yılın CONCACAF Altın Kupa maçında Fransız Guyanası'na attığı iki golle, Kanada millî futbol takımının ve CONCACAF Altın Kupa'nın en genç golcüsü olmuştur. Üst düzey millî takım turnuvalarında 2000'ler doğumlu ilk gol atan futbolcudur.

Davies, Gana'nın Gomoa Doğu Bölgesi'nde bir mülteci kampında doğmuştur. Ailesi, Liberya'daki iç savaş sırasında Gana'ya sığınmış ve daha sonra Kanada'ya göç etmiştir. Futbol kariyerine Edmonton'da başlamış ve Vancouver Whitecaps FC Residency takımına transfer olmuştur.

Profesyonel kariyerinde Davies, Vancouver Whitecaps FC 2 ve ardından Vancouver Whitecaps FC forması giymiştir. MLS'teki performansıyla dikkat çekmiş ve Bayern München gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin ilgisini çekmiştir. 2018'de Bayern'e transfer olmuş ve Bundesliga'da etkili performanslar sergilemiştir.

Millî takımında da başarılı olan Davies, Kanada millî takımının önemli bir oyuncusu haline gelmiştir. CONCACAF Uluslar Ligi'nde ve Altın Kupa turnuvalarında önemli katkılarda bulunmuştur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137532/alphonso-davies-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.