Manuel Neuer kimdir?

Bundesliga kulübü Bayern Münih'te ve Almanya milli takımında oynayan Alman profesyonel futbolcu Manuel Neuer kimdir?
Suat Mutlu
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 11:24
Manuel Neuer kimdir?

Manuel Peter Neuer, 27 Mart 1986 tarihinde Gelsenkirchen, Almanya'da doğmuş bir profesyonel futbolcudur. Neuer, Almanya'nın Bayern Münih kulübünde kaleci olarak forma giymekte ve aynı zamanda takım kaptanlığını üstlenmektedir. Almanya milli futbol takımında da kalecilik yapmaktadır. Futbol tarihindeki en büyük ve en etkili kalecilerden biri olarak kabul edilen Neuer, oyun tarzı ve çizgi üzerine hızla çıkarak rakipleri tahmin etme yeteneği nedeniyle bir "sweeper-keeper" (temizlikçi-kaleci) olarak tanımlanmaktadır. IFFHS tarafından 2011-2020 arasındaki on yılın en iyi kalecisi seçilmiştir.

Neuer kariyerine Schalke 04'de başlamış, burada DFB-Pokal ve DFL-Ligapokal gibi başarılar elde etmiş ve 2010'da takım kaptanı olarak atanmıştır. 2011 yılında Bayern Münih'e transfer olan Neuer, burada 28 kupa kazanmıştır, bunlar arasında on bir Bundesliga şampiyonluğu ve 2013 ile 2020'de UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları da bulunmaktadır. Ayrıca Avrupa trebles'ını iki kez kazanan tek kaleci olarak tarihe geçmiştir. 2014'te FIFA Ballon d'Or ödülünde Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'nin ardından üçüncü olmuştur. Neuer, Avrupa'nın en iyi kalecisi seçilen tarihteki beş kezlik bir rekortmen ve IFFHS Dünyanın En İyi Kalecisi seçilen de tarihteki beş kezlik bir rekortmen olmuştur. 2020'de ayrıca En İyi FIFA Kalecisi seçilmiştir.

Neuer, Bundesliga'da birçok rekorun sahibidir. Bu rekortmenler arasında en fazla temiz sayfa (clean sheet) bulunan oyuncudur, 224. Aynı zamanda bir sezonda en fazla temiz sayfa elde eden oyuncudur, 2015-2016 sezonunda 21 temiz sayfa yapmıştır. Ayrıca, 100 Bundesliga temiz sayfasına en hızlı ulaşan oyuncudur, bunu sadece 183 maçta başarmıştır. Neuer, Bundesliga tarihinde 100'den fazla maç oynamış tek kalecidir ve maç başına gol yeme oranı maç başına gol atma oranından azdır.

2010 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya'nın bir numaralı kalecisi olarak seçilen Neuer, grup aşamasında sadece bir gol yemiştir. İngiltere'ye karşı oynanan maçta Miroslav Klose'un açılış golünde asist yapmış ve Almanya 4-1 kazanmıştır. Dört yıl sonra, Neuer Almanya ile 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanmış ve turnuvanın en iyi kalecisi olarak Altın Eldiven ödülünü almıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137536/manuel-neuer-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.