10. Halk Bilimleri Ödülleri sahiplerini buldu

10.su gerçekleşen Halk Bilimi Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.
Canan Salman
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 13:46
10. Halk Bilimleri Ödülleri sahiplerini buldu

HAMOY/Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Eğitim Gençlik Derneği, geleneksel hale getirdiği “Halk Bilimi Ödülü" töreniyle, bu yıl da halk bilimine gönül veren ustaları ödüllendirdi.

Bu yıl 10.su düzenlenen törenin açılışını yapan HAMOY başkanı Abdullah Gündüz, ödüllerin her yıl farklı alanlardaki halk bilimcilerine verildiğini, ödül dağıtılmasının Anadolu insanının kadirbilirliğini temsil ettiğini söyledi. Bu güne kadar  94 kişi, kurum ya da kuruluşa verilen ödül sayısının bu yıl 106'ya çıktığını da sözlerine ekledi.  

Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezinde 27 Nisan 2024’de düzenlenen törende; Adil Çelebi, Aşık Dertli Divani (Veli Aykut), Aydın Çekiç, Cengiz Kurt, Enver Keskin, Folklor Kurumu, Hamiyet Gürelli, Kubilay Dökmetaş, Milli Folklor Dergisi, Prof. Dr. Can Etili, Prof. Dr. Erdal Tuğcular ve Sümer Ezgü’ye ödülleri teslim edildi.

Ödül töreni sırasında, Şef Veli Mavili yönetimindeki HAMOY THM Yetişkinler Korosu, yurdun çeşitli yöresinden derlenmiş türküleri seslendirerek geceye renk kattı. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/2137577/10-halk-bilimleri-odulleri-sahiplerini-buldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.