Sinan Ateş davasında ilk duruşma tarihi belli oldu

Ankara’da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşmasının tarihi belli oldu. İlk duruşma, 1 Temmuz'da Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
DHA
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 15:05
Sinan Ateş davasında ilk duruşma tarihi belli oldu

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de, motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını 16 aylık sürecin ardından tamamladı.

 cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı ile Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem ile 3 polisin de aralarında bulunduğu tutuklu 22 kişi hakkındaki iddianame hazırlandı.

Sinan Ateş'in silahla öldürüldüğü, yanındaki Selman Bozkurt'un yaralı olarak kurtulduğu olaya ilişkin iddianame 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

'Tasarlayarak öldürme', 'Öldürmeye teşebbüs', 'Suça azmettirme’ ve 'Suça yardım etme’ suçlarından yargılanacak olan  sanıkların hakim karşısına hangi gün çıkacağı belli oldu. Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması 1 Temmuz saat 09.00’da görülecek.

Olaya ilişkin 39 kişi hakkında işlem yapılmış, hakkında iddianame düzenlenen 223 kişi dışında 17 kişi için yurt dışına çıkış yasağı getirilmişti. Bu kişiler hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137588/sinan-ates-davasinda-ilk-durusma-tarihi-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.