Kuruluş Osman, reytingin zirvesine oturdu!

ATV'de çarşamba akşamları büyük bir ilgiyle izlenen Kuruluş Osman dizisi, dün akşam ekrana gelen yeni bölümüyle yine milyonları ekran başına kilitledi.
Ecem Çetin
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 15:59
Kuruluş Osman, reytingin zirvesine oturdu!

Çarşamba akşamları izleyici karşısına çıkan ATV'nin sevilen dizisi ‘Kuruluş Osman’ dün akşam  159. bölümüyle ekrana geldi. 

İlgiyle izlenen dizi %6,58 reyting, %18,06 izlenme payı20+ABC1 kategorisinde de %6,25 reyting %16,34 izlenme payı alarak en çok izlenen yapım oldu.

Dün akşam neler yaşandı? 

Sahte kadının açığa çıkmasının ardından Beyler puusatları çekti. Beyler’in yanına gelen Yunus Emre ise kardeş kanı akıtılmasının önüne geçmek için “Böyle bir niyeti olan varsa önce beni öldürsün” diyerek Beyleri sakinleştirdi. Ardından Beyler’den birer kişiyle cinayeti ortaya çıkarmak için buluşacağını söyledi. Gördüğü rüyadan etkilenen Osman Bey rüyasının anlamını öğrenmek üzere Yunus Emre ile buluştu. Rüyasında sisli bir şehirde yaşadığı olayları anlatan Osman Bey “Balığın karnındaki bu yüzük, elimde olan kokusu hala durur. Derya gibi kokar. Peki ya bunun anlamı nedir?” diye  sordu. Yunus Emre ise “Gördüğün rüya sırlarla doludur Osman Bey. Balığın da yüzüğün de hikmeti fütuhattır. Keşiş Dağı’ndan sana doğru esen de fetih rüzgarıdır. Her rüzgar sancağını bekler Osman Bey, Keşiş Dağı’da İslam sancağına hasret. Senden bu hasreti dindirmeni bekler, vuslatı bekler, seni bekler” dedi. Rüyasının anlamını öğrenen Osman Bey ise Yunus Emre’ye “O vakit yolumuz hasreti vuslata erdirmektir.” diyerek hızlıca yola koyuldu. Sahne katilin ortaya çıkmasıyla Aleaddin aklandı. Bunun ardından Aleaddin ve Gonca Yakup Bey ile konuşmak ve arayı düzeltmek istedi. Yakup Bey’in tavrı ise sert oldu. Yakup Bey “Benim kızım yok” diyerek Gonca Hatun’u affetmedi. Gördüğü rüya sonrası tek başına Brusa yolculuğuna çıkan Osman Bey orada İbrahim Bey’in gizli planlarını öğrendi. Brusa’dan obaya dönen Osman Bey alplerine “Gayri vaktimiz yok tezinden harekete geçeceğiz. Alplar Mekece’yi kuşatacaklar” dedi. Bunun üzerine Mekece’yi kuşatan Osman Bey’den kalenin tekfuru savaşmaya ya da teslim olmaya karar vermek için gün batımına kadar zaman istedi. Kuşatma için bekleyen Osman Bey’in yanına Yakup Bey ve İbrahim Bey geldi. Mekece’nin kendi himayesinde olduğunu söyleyen İbrahim Bey tekfurun kendisine tabi olduğunu söyledi. Bunun üzerine konuşan Yakup Bey ise Osman Bey’e “Biz seni yanlıştan döndürmeye geldik. Müminin olan bir kaleyi almak senin gibi bir beye yaraşmaz Osman Bey” dedi. Osman Bey ise “Kafir kanıyla aramıza girersiniz. Müminden kale almak elbette bize yaraşmaz ama münafıktan almak Osman Bey’in boynunun borcudur bilesiniz” dedi. Konuşmaların ardından beyler arasında neler yaşanacağı ise şimdiden merak konusu oldu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137592/kurulus-osman-reytingin-zirvesine-oturdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.