Eurovision gerginliği: İsrail'li şarkıcı protesto edildi

İsrailli şarkıcı Eden Golan'ın Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki performansı, İsrail'in katılımıyla birlikte sahneye yansıyan siyasi gerginlikleri gözler önüne serdi. Malmö'de gerçekleştirilen ikinci yarı final provasında seyircilerin protestolarına maruz kalan Golan, "Özgür Filistin" sloganlarıyla karşılaştı.
Kaynak: AA
|
09 Mayıs 2024, Perşembe - 17:53
Eurovision gerginliği: İsrail'li şarkıcı protesto edildi

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen ve bu yıl 68. kez gerçekleştirilecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda dün gece yaşanan olaylar izleyicileri şaşırttı. İkinci yarı final provasında sahneye çıkan İsrail'li şarkıcı Eden Golan, şarkısını seslendirirken seyircilerin protestosuna maruz kaldı.

Sosyal medyada paylaşılan videolara göre Golan, "Hurricane" adlı şarkısını seslendirirken seyirciler tarafından yuhalandı. Bazı seyircilerin "Özgür Filistin" sloganları attığı görüldü. Sahne üzerindeki protestoların ardından güvenlik görevlileri, protestoları sürdürenleri uyararak dışarı atılmakla tehdit etti.

İsrail delegasyonunun protestoların ardından arenayı terk ettiği ve normalde tüm yarışmacıların performanslarını izlediği "Green Room"da bulunmadıkları belirtildi. Golan, protestoların yaşandığı geceye rağmen bu akşam düzenlenecek olan ikinci yarı finalde yarışacak.

Bu olay, Eurovision tarihinde ender görülen bir durum olup, yarışma tarihinde siyasi gerginliklerin yansımalarını yansıtan önemli bir olay olarak kaydedildi.

İsrail temsilcisinin protestolarla karşılaşması

İsrail'in yarışmaya katılmasıyla birlikte, Eurovision'un İrlanda temsilcisi Bambie Thug da Filistin'e olan desteklerini gösterdi. Thug, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin destekçisi olmak, antisemitik olduğum anlamına gelmiyor. Savaşa, işgale, baskıya, masum sivillerin ve çocukların öldürülmesine karşı olduğum anlamına geliyor" ifadelerine yer verdi. Thug'un bu açıklamaları, yarışmanın siyasi boyutlarının ne kadar derin olduğunu gösterdi.

Eurovision'un siyasi gerginliği

İsrail'in katılımıyla birlikte, Eurovision'un düzenlendiği Malmö, Filistin'e destek gösterilerine de sahne oldu. İklim aktivisti Greta Thunberg'in de katıldığı protestolarda, İsveç polisi salonun çevresinde ve şehir merkezinde Filistin bayrağı açan kişilerin protestolarını engelliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137616/eurovision-gerginligi-israilli-sarkici-protesto-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.