Hamady Diop kimdir?

Major League Soccer takımlarından Charlotte FC'de oynayan Senegalli futbolcu Hamady Diop kimdir?
Suat Mutlu
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 10:41
Hamady Diop kimdir?

Hamady Diop, 2002 doğumlu Major League Soccer'da Charlotte FC için oynayan Senegalli bir futbolcudur. Diop, 2023 MLS Süper Draftı'nda birinci sırada seçildi.

Charlotte FC öncesinde Diop, Clemson Üniversitesi için üç sezon boyunca kolej futbolu oynadı ve Tigers'ın 2021 NCAA Division I erkekler futbol şampiyonu olan maçta yardım etti. Diop, Montverde Academy ve SIMA Águilas için kulüp futbolu oynadı.

Kariyeri Gençlik ve kolej Diop, Montverde Academy'de gençlik futbolu oynadı ve bağlı olduğu futbol kulübü SIMA Águilas için de oynadı.

2020 NCAA Division I erkekler futbol sezonu öncesinde, Diop, Clemson Üniversitesi'nde kolej futbolu oynamak için Ulusal İmza Mektubu imzaladı. Orada, üç yıl boyunca başlangıç yapacak bir oyuncuydu. Kolej kariyerini 42 maçlık, 40'ında başladığı görünümlerle tamamladı ve yedi gol attı ve üç asist yaptı.

Clemson'dayken, Diop, 2020 sezonu için All-ACC İkinci Takımı'na, ACC Tüm-Çaylak Takımı'na ve TopDrawer Soccer Top 100 Çaylaklarına seçildi.

Profesyonel: 2023 MLS Süper Draftı öncesinde, Diop, Major League Soccer ile Generation adidas kontratı imzaladı. 21 Aralık 2022'de, Charlotte FC tarafından birinci sıradan seçildi. Diop, ilk sıradan seçilen ikinci Clemson oyuncusu oldu ve dört yılda birinci sıradan seçilen ikinci Robbie Robinson ile yan yana geldi. Diop ayrıca, birinci sırada seçilen dördüncü Afrikalı oyuncu ve ilk Senegalli oyuncu oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137717/hamady-diop-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.