Netanyahu’dan ABD’li protestocu üniversite öğrencilerine ‘cahillik’ ve ‘soykırıma destek’ suçlaması

Gazze Kasabı olarak anılan İsrail Başbakanı Netanyahu, 25 bini masum çocuk ve kadın olmak üzere 35 bin Filistinliyi katletmesine rağmen buna karşı çıkan ABD’li üniversite öğrencilerini cahillik ve soykırımı desteklemekle suçladı.
AA - Ankara Masası
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 14:17
Netanyahu’dan ABD’li protestocu üniversite öğrencilerine ‘cahillik’ ve ‘soykırıma destek’ suçlaması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Dr. Phil Primetime" adlı programa katılarak Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar, ABD ile yaşadıkları anlaşmazlıklar ve Amerikan üniversitelerindeki İsrail karşıtı öğrenci eylemlerine dair değerlendirmeler yaptı.

Netanyahu, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarında hükümetinin başarısız olduğunu ve halkı koruyamadığını itiraf etti.

Netanyahu, 7 Ekim'deki başarısızlığını itiraf etti

"Hükümetin ilk sorumluluğu halkı korumaktır, bu nihai sorumluluktur ve insanlar korunmadı, bunu kabul etmeliyiz." sözleriyle başarısızlığı kabullenen Netanyahu, "Sanırım savaş sona erdiğinde ne olduğu, nasıl olduğu ve bunu kimin yaptığı konusunda kapsamlı bir soruşturma yapmamız gerekecek ancak şu an temel hedefimiz zafere ulaşmak." dedi.

Netanyahu, istihbarat hatası ve askeri başarısızlığın inceleneceğini, bu konuda kendisini ve herkesi sorumlu tutacağını öne sürdü.

Biden'a mesaj verdi

Böylece kendisine muhalefet ederek tepkileri azaltma çabasına giren Netanyahu, Refah  bölgesine kapsamlı kara harekatı başlaması durumunda silah sevkiyatını durduracağını açıklayan ABD Başkanı Joe Biden’a de yanıt verdi.

Netanyahu, ABD ile sıklıkla fikir ayrılıkları yaşadıklarını ancak üstesinden gelebildiklerini ifade etti.

"Umarım şu an da bunların üstesinden gelebiliriz, ancak ülkemizi korumak için yapmamız gereken neyse yapacağız." diyen Netanyahu, bu sözleriyle savaşı sürdüreceği mesajı verdi.

Hamas'sız bir Filistin hayali

Netanyahu, savaşın ardından Gazze Şeridi'nin geleceğine dair planlarını dile getirirken de İsrail'in "Gazze'de muhtemelen Birleşik Arap Emirlikleri  ve istikrar isteyen diğer ülkelerin desteğiyle bir tür sivil hükümet" kurulması yönündeki düşüncesini tekrarladı.

ABD üniversitelerindeki protestocu öğrencileri "cahillikle" suçladı

ABD'deki üniversitelerde İsrail'in Gazze'deki saldırılarının protesto edilmesinden büyük rahatsızlık duyan Netanyahu,  İsrail karşıtı protestocu öğrencileri "cahillikle" suçladı.

 Netanyahu, "Soykırımı destekliyorlar. Amerikan eğitiminin durumu artık içler acısı" sözleriyle Filistin soykırımına dönüşen saldırılarını perdelemeye çalıştı.

ABD'de antisemitizmin arttığını ve bu durumun "radikal İslam ile ultra anarşist solun birleşiminden" kaynaklandığını öne süren Netanyahu, "Üzerinde anlaştıkları tek şey İsrail ve Amerika'nın yok edilmesi gerektiğidir." diyerek en temel insan hakkı olan yaşam hakkını savunan aktivistlere karşı kışkırtıcı söylemlerine devam etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137757/netanyahudan-abdli-protestocu-universite-ogrencilerine-cahillik-ve-soykirima-destek-suclamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.