Muhtarın seçim vaadi gerçek oldu: Kayseri'nin Sarız ilçesinde kıraathane kadınlara tahsis edildi

Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Tavla Mahallesi'nde muhtarın seçimlerde verdiği vaat gerçek oldu. Mahalle kıraathanesi 15 günde bir kadınlara tahsis edildi. Artık, mahalle kıraathanesinde bir araya gelen kadınlar çay içiyor, sohbet ediyor ve okey oynuyor.
AA
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 15:29
Muhtarın seçim vaadi gerçek oldu: Kayseri'nin Sarız ilçesinde kıraathane kadınlara tahsis edildi

Kent merkezine yaklaşık 140 kilometre uzaklıktaki kırsal mahallenin muhtarı Salman Yıldırım 31 Mart seçimleri öncesi seçim vaatleri arasına mahalle kıraathanesini kadınlara açmayı da koydu.

Yıldırım muhtar olunca vadini gerçekleştirdi.

Tavla Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneğinin desteğiyle kıraathane kadınların kullanımına da açıldı.


Anneler Günü dolayısıyla bu yıl başlatılan uygulamaylakadnlar, İbrahim ve Esma Orman'ın işlettiği kahvehanede buluştu.  Evlerinde yaptıkları kek, börek, baklava ve sarma eşliğinde  sohbet eden kadınlar okey de oynadı.


Kadınlar çaylarını yudumladığı, sohbet edip oyun oynadığı anlarda  eşleri de mahallenin meydanında onları bekledi.


Muhtar, kapıya "Kahvehane bayanlara açıktır. 15 günde bir tekrarlanacaktır" yazısı astırdı.

Muhtar adaylığı dönemindeki projelerinden mahalle kıraathanesini kadınlara açma fikrinin çok beğenildiğini belirten Yıldırım, şunları dile getirdi:


"Kadınlarımız gönlünce ikramlık yaptı"

Kıraathaneye gelenler arasındaki  80 yaşındaki Elif Yıldırım, mahalle halkıyla bir araya geldiklerini, mutlu olduklarını ifade ederken  Sultan Altun ise 48 kadının kahvehaneye geldiğini ve hasret giderdiklerini ifade etti.


Altun duygularını şu sözlerle paylaştı:


Köylerini çok sevdiklerini, bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Hanım Yaldız da "Bizim köyümüzde herkes eşittir, eskiden beri örnek bir köydür. Bugün erkekler dışarıda biz içeride olacağız." diyerek düşüncelerini aktardı.


İbrahim Yaldız ise kadınların bu şekilde bir arada olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137768/muhtarin-secim-vaadi-gercek-oldu-kayserinin-sariz-ilcesinde-kiraathane-kadinlara-tahsis-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.