Bodrum’da PKK'nın 100 bin lira karşılığında 'ormanı yak' dediği sanığa, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 yıl önce terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunan bir yakınının isteği üzerine 100 bin lira karşılığında ormanı yakan İbrahim Soncul (27), 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum oldu.
DHA
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 17:11
 Bodrum’da PKK'nın 100 bin lira karşılığında 'ormanı yak' dediği sanığa, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

İsmail Soncul hakkında, Aydın'da, 2 yıl önce ekim ayında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan işlem yapıldı ve tutuklandı.

İsmail Soncul'e ait cep telefonunu inceleyen polisin  orman yangını görselleri dikkatini çekti.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelinin cep telefonundan yurt dışında yaşayan bir kişiye, gönderilen "Yaktım ama çabuk söndü" mesajı şüpheleri tetikledi.

Polis, HTS kayıtları ve cep telefonu sinyalini araştırdı. İbrahim Soncul'un 29 Temmuz 2021'de Bodrum ilçesi Meşelik mevkisinde olduğu bilgisine ulaşan Başsavcılık, aynı gün bölgede çıkan orman yangınında 87 dekarlık bir alanın zarar gördüğünü tespit etti.

Zanlının cep telefonundaki yangın fotoğraflarının da aynı alanda çekildiği belirlendi. Savcılık zanlının banka hesap hareketlerini de inceledi.  Yangından bir süre sonra şüpheli İbrahim Soncul adına yurt dışından 100 bin lira havale yapıldığı ortaya çıktı.

Cezaevinden ifade için getirildi

Uyuşturucu kaçakçılığı suçundan cezaevinde  tutuklu bulunan İbrahim Soncul'un savcılık tarafından sorguya alındı.

"Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunan bir yakınım ormanı yakmamı istedi. Bana yakmam için 100 bin lira verdiler. Yangın sırasında oradaydım ama ben yakmadım" diyen  Soncul, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan 11 Mayıs 2023 tarihinde adliyeye sevk edildi. Soncul, bu suçlamayla  tutuklandı.

İki ayrı hesaba para gönderildi

Soruşturmayı derinleştiren savcılık, sanık İbrahim Soncul'un, ‘Tekoşer’ adını kullanan ve açık kimliği tespit edilemeyen PKK terör örgütüne üye kadın terörist ile dağ kadrosunda bulunan akrabası aracılığıyla iletişime geçtiğini belirledi.

Sanığın cep telefonu mesajlaşmaları ve çektiği fotoğraflar incelenince Tekoşer kod adlı kadın örgüt mensubunun, sanık İbrahim Soncul'u tarla ve orman yakması konusunda yönlendirdiği bilgisine ulaşıldı.

Tekoşer'in, maddi destek olmayı vaat ettiği, Soncul'un da banka hesap bilgilerini bu kişiye göndererek PKK/KCK silahlı terör örgütü adına sözde ateşin çocukları  adıyla, terör amaçlı orman yakmayı kabul ettiği tespit edildi.

Soncul, ormanı yakması karşılığında alacağı paranın arkadaşı Şiar ve ablası Berfin’e gönderilmesini istedi. Verdiği banka hesaplarına gelen para Soncul’a teslim edildi.

İki ayrı suçtan 2 kez müebbet hapis cezası verildi

Sanık İbrahim Soncul'un, Milas Güvercinlik Orman İşletme Şefliği sorumluluk sahasındaki Kuyucak mevkisinde terör amaçlı yangın çıkardığı gerekçesiyle Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada karar çıktı.





http://www.ankaramasasi.com/haber/2137783/bodrumda-pkknin-100-bin-lira-karsiliginda-ormani-yak-dedigi-saniga-2-kez-agirlastirilmis-muebbet-hapis-cezasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.