'Çöp ev' davasında yeni gelişme

Bursa'da yaşanan 'Çöp Ev' davasında, kilitli odada alıkoyulan 12 yaşındaki çocuğun dramı gün yüzüne çıktı. Kamuran Pınar A.'nın tutuklanmasıyla birlikte ortaya çıkan olayda, çocuğun yanı sıra teyzesinin kızının da aynı şekilde kilitli odada tutulduğu belirlendi. Mahkeme süreci devam ederken, savcı, Kamuran Pınar A.'ya ve kızına 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ceza talep etti.
Kaynak: DHA
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 17:45
'Çöp ev' davasında yeni gelişme

Bursa'da uzun süredir konuşulan ve kamuoyunu derinden sarsan 'Çöp Ev' davasında yeni bir gelişme yaşandı. 12 yaşındaki Cem Muhammet A.'yı, çöp ev haline gelen dairede kilitli odada alıkoyduğu suçlamasıyla tutuklanan ve 18 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 46 yaşındaki Kamuran Pınar A., şimdi de 27 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Ancak sadece yeğenini değil, teyzesinin kızını da kilitli odada alıkoyduğu gerekçesiyle ceza talebiyle yargılanıyor.

Nilüfer ilçesindeki Görükle Sakarya Mahallesi'nde bulunan apartman dairesinde yaşanan olayda, ev sahibi Aydın S., Kamuran Pınar A.'ya kiraladığı dairede uzun süre kira ödememesi üzerine mahkeme yoluna başvurdu. Ancak Kamuran Pınar A., mahkeme kararına uymayarak daireyi terk etmedi. Sonunda icra ekipleri, çilingir eşliğinde dairenin kapısını açtırdı ve içeride kilitli bir odada Cem Muhammet A.'yı baygın halde buldular. Çocuğun yaklaşık bir yıldır odada tutulduğu ve vücudunda ciddi zayıflama ve yaralar olduğu belirlendi.

Olayın ardından Kamuran Pınar A. tutuklandı ve Cem Muhammet A. koruma altına alındı. Ancak işin içyüzü daha da karanlık çıktı; Kamuran Pınar A.'nın kızı Esra Zeynep A.'nın da aynı şekilde kilitli odada alıkonulduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine savcı, Kamuran Pınar A.'ya ek olarak kızı Esra Zeynep A.'ya da 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ceza verilmesini talep etti.

Mahkeme süreci devam ederken, yaşanan bu trajik olayın ardından toplumda büyük bir infial yaşanıyor. Kamuran Pınar A.'nın avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve olayın ayrıntılarının yanlış anlaşıldığını savunurken, toplum ise adaletin tam anlamıyla yerini bulmasını istiyor.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda hazırlanan iddianamede, Kamuran Pınar A.'ya, 'İhmali davranışla öldürmeye teşebbüs', 'Çocuğa eziyet', 'Çocuğu kaçırma' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 27 yıl hapis cezası isteniyor. Mahkeme heyeti, karar vermek üzere duruşmayı 3 Haziran’a erteledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137794/cop-ev-davasinda-yeni-gelisme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.