Galatasaray ve Fenerbahçe’nin istediği Rafa Silva kararını duyurdu

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yakından izlediği Benfica'nın 31 yaşındaki yıldızı Rafa Silva son kararını verdi. Yıldız oyuncu Portekiz Ligi’nin bitiminde kararını resmen duyurdu.
Ersin Küçükbarak
|
18 Mayıs 2024, Cumartesi - 18:35
Galatasaray ve Fenerbahçe’nin istediği Rafa Silva kararını duyurdu

Galatasaray ve Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesine devam ediyor.

Ezeli rekabette son 2 haftaya 6 puan farkla önde giren ve evinde sarı lacivertlileri konuk edecek olan Galatasaray, şampiyonluğa bir adım daha yakın görünüyor.

İki takım bir yandan da gelecek sezonun kadrolarını şekillendiriyor.

Şampiyonlukta olduğu gibi transferlerde rekabet içinde olan ikitakım geçen sezon Szymanski, Fred, Zaha, Tete transferlerinde karşı karşıya gelmişti.

Şimdi de benzer bir tablo yaşanıyor.

Galatasaray’ın geçen sezon istediği Rafa Silva için Fenerbahçe de devreye girdi.

Benfica’nın yıldızı kararını verdi

Portekiz Premier Ligi'nde son hafta Rio Ave ile deplasmanda berabere kalan Benfica sezonu 80 puanla ikinci sırada  tamamladı.

Bu maç sonrası Rafa Silva'nın Lizbon ekibiyle sözleşmesi sona erdi.

Süper Lig devlerinin talip olduğu kanatlarda ve forvet arkasında oynayabilen Portekizli yıldız takımda kalacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

31 yaşındaki yıldız "Bu kadar uzun süredir eviniz olan bir yerden ayrılmak zorunda kalmak zor. Bunun son maçım olduğunu biliyordum, çoğu insan da biliyordu" sözleriyle ayrılık sinyalini verdi.

Sezona damga vurdu

Bu sezon 30'u lig maçı olmak üzere toplam 52 karşılaşmada görev alan Rafa Silva istikrarlı bir grafik ortaya koydu. Portekizli oyuncu sezonda toplam 22 gol attı, 15 kez de asist yaptı. Böylece 37 gole doğrudan katkı veren Portekizli yıldız sezona performansıyla damga vurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139087/galatasaray-ve-fenerbahcenin-istedigi-rafa-silva-kararini-duyurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.