Esra Dermancıoğlu kimdir?

Dizi ve sinema oyuncusu olan Esra Dermancıoğlu kimdir?
Suat Mutlu
|
22 Mayıs 2024, Çarşamba - 11:30
Esra Dermancıoğlu kimdir?

Esra Dermancıoğlu, doğum adıyla Esra Altınay, 7 Aralık 1968 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu olan Dermancıoğlu, Zeynel Abidin Cümbüş'ün torunudur.

Eğitim ve Kariyer Ana eğitimini Pierre Loti Lisesi'nde tamamlayan Esra Dermancıoğlu, Franklin College İsviçre'de Sanat Tarihi üzerine eğitim almıştır. Çiğdem Simavi ile küratörlük yapmış ve Şahika Tekand'ın Stüdyo Oyuncuları'nda oyunculuk eğitimi almıştır. Ayrıca Derya Alabora'nın konservatuvarında ses dersleri alarak eğitimini pekiştirmiştir. Yurt dışında da çeşitli dersler alarak kendini geliştirmiştir.

Esra Dermancıoğlu'nun oyunculuk kariyeri, bir arkadaşının doğum gününde Gülse Birsel'in teklifiyle başlamıştır. Avrupa Yakası dizisinin 6. sezonunun 139. bölümünde konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2010 yılında çekimleri bir gün süren Moral Bozukluğu ve 31 filminde rol almıştır. Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinde Mukaddes rolü ile tanınmıştır. Ayrıca Kadın İşi: Banka Soygunu filminde Dürdane karakterini canlandırmıştır.

Özel Hayat Esra Dermancıoğlu, üç kez evlenip boşanmıştır. Son eşi Mehmet Dermancıoğlu'ndan boşanma sebebinin oyuncu olmasını istememesi olduğu iddia edilse de, Dermancıoğlu bu iddiaları yalanlamıştır. Bu evliliğinden 2003 doğumlu Refia adında bir kızı bulunmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139675/esra-dermancioglu-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.