Miçotakis’ten Türkiye açıklaması: Tam çözümü reddetti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile olan anlaşmazlıkların tam çözümünü reddederek, sadece deniz alanlarının sınırlandırılması konusunda müzakereye açık olduklarını belirtti. Miçotakis, önümüzdeki 12 ay içinde büyük bir değişiklik öngörmediğini ifade ederken, Türkiye ve Yunanistan arasındaki diyaloğun önemine vurgu yaptı. Ayrıca, son beş yılda ilişkilerde yaşanan değişimlere işaret ederek, hava sahası ihlali olmadan geçen 15 ayı ve yasadışı göçün kontrol altına alındığını dile getirdi.
Afife Kaya
|
22 Mayıs 2024, Çarşamba - 19:33
Miçotakis’ten Türkiye açıklaması: Tam çözümü reddetti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki anlaşmazlıkların tam anlamıyla çözülmesi fikrini reddetti. Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri değerlendirirken, sadece deniz alanlarının sınırlandırılması anlaşmazlığını kabul ettiklerini belirtti.

Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre, Miçotakis, Atina ile Ankara arasında sadece "deniz alanlarının sınırlandırılması" anlaşmazlığını kabul ettiklerini ifade etti. Miçotakis, "Yunanistan, [Türkiye ile] sadece bir farklılığı tanıdığımız için 'her şeyin çözümü' tartışmalarına sıcak bakmıyor" dedi.

Miçotakis, önümüzdeki 12 ay içinde herhangi bir değişiklik görmeyi beklemediğini ve değişikliğin olası da bulunmadığını belirtti. Ancak diyalogun değerli olduğunu vurgulayan Miçotakis, "Anlaşmazlıklarımız olabilir ama bu konuşmaktan kaçınmamız gerektiği anlamına gelmez" ifadesini kullandı.


Başbakan Miçotakis, Türkiye ve Yunanistan'ın ikili ilişkilerinde ilerleme kaydettiğini ifade ederek, bu ilerlemeden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. "Yunanistan son beş yılda Türkiye'ye yönelik politikasını değiştirmedi. Türkiye değişti, ben de 'yok' durumundan normalleşme durumuna geçtim" diyen Miçotakis, "Hava sahası ihlali olmadan 15 ay geçirdik. Yasadışı göçü kontrol altına aldık. Yunan adaları için vize konusunda bir anlaşmamız var ve uzun süredir devam eden MEB ve kıta sahanlığının sınırlandırılması konusunda diyalog için bir çerçeve oluşturduk. Kıta sahanlığı sorunu, 40 yıllık bir sorun ve anlık bir çözüm olmayacak" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139730/micotakisten-turkiye-aciklamasi-tam-cozumu-reddetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.