Marc Guéhi kimdir?

Premier Lig kulübü Crystal Palace ve İngiltere milli takımında oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Marc Guéhi kimdir?
Suat Mutlu
|
23 Mayıs 2024, Perşembe - 10:50
 Marc Guéhi kimdir?

Addji Keaninkin Marc-Israel Guéhi, 13 Temmuz 2000 doğumlu Premier Lig takımlarından Crystal Palace ve İngiltere milli takımında stoper olarak oynayan profesyonel bir futbolcudur.

Kariyer Başlangıcı ve Chelsea Yılları Guéhi, Chelsea altyapısında gelişim gösterdi ve 2017 yılında genç takımın üç kupa kazandığı sezonda düzenli olarak forma giydi. Eylül 2017'de ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. 2019-20 sezonunda Chelsea'de yedek kulübesinde yer aldı.

Swansea City’e Kiralık Transferi Guéhi, Ocak 2020’de Swansea City’ye kiralandı. Burada, İngiltere’nin 2017 FIFA U-17 Dünya Kupası kazanan kadrosunda birlikte çalıştığı Steve Cooper ile yeniden bir araya geldi. Swansea formasıyla etkileyici performanslar sergiledi ve takımının play-off’lara ulaşmasına yardımcı oldu.

Crystal Palace Transferi 18 Temmuz 2021’de Guéhi, Crystal Palace’a 18 milyon sterlin karşılığında transfer oldu ve kulübün en pahalı üçüncü oyuncusu oldu. Chelsea, bu transferde gelecekteki satışlardan pay alma ve teklifleri eşleştirme hakkı gibi maddeler de ekledi.

Uluslararası Kariyer Guéhi, İngiltere milli takımının çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi. 2017 UEFA U-17 Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere’yi kaptan olarak temsil etti ve aynı yıl FIFA U-17 Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşadı. Mart 2022'de İngiltere A milli takımına ilk kez çağrıldı ve İsviçre’ye karşı oynanan hazırlık maçında ilk kez forma giydi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139829/marc-guhi-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.