Eşini öldüren kocadan, duruşmaya katılan tanığa ölüm tehdidi

Konya’da, eşi Zeliha Akbulut'u (26) 3 çocuğunun gözü önünde öldürdüğü suçlamasıyla, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Hüseyin Akbulut (33), ikinci duruşmada tanık M.K.'yi ölümle tehdit edince jandarma tarafından salondan çıkartıldı.
DHA
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 11:41
Eşini öldüren kocadan, duruşmaya katılan tanığa ölüm tehdidi

Olay, 31 Ağustos 2023'te Cihanbeyli ilçesinde meydana geldi.

 İnsuyu Mahallesi'nde oturan kasap Hüseyin Akbulut, 8 yıllık eşi, 3 çocuğunun annesi Zeliha Akbulut'u, önce bıçakladı sonra tabancayla ateş ederek öldürdü.

Teslim olan şüpheli tutuklanırken ifadesinde suçunu itiraf etti.

 Hüseyin Akbulut, olay günü dedesine gitmek için yola çıktıklarında tartıştıklarını söyledi.

Akbulut, “ Sapa bir yola girdim, bu sırada eşim yolu değiştirdiğimi fark etti. Önce bıçakladım, arabadan inip kaçmaya çalışınca da tabancayla başından vurdum. Daha sonra ana yola çıkarak arkadaşımı arayıp, yakıtımın bittiğini söyledim. Arkadaşım geldi, çocukları dedeme bıraktık. Sonrasında gidip teslim oldum. Uyuşturucu bağımlısıyım. Olay günü de uyuşturucunun etkisindeydim. Eşim 3 ay önce bu yüzden babasının evine döndü. Ben de gidip, evlerinin önünde 15 gün arabanın içinde yattım. Böyle ikna edip, eve dönmesini sağladım" dedi.

Tahrik indirimi almak için cezaevinden telefonla aradı, tehdit etti

İddiaya göre, 'Eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Konya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Akbulut, ceza indirimi alabilmek için çok farklı bir plan yaptı.

İlk duruşmadan sonra geçen mart ayında cezaevinden komşusunun oğlu E.Y.'yi telefonla arayarak eşiyle ilişkisi olduğu yönünde yalancı şahitlik yapmasını istedi.

 E.Y ise yalancı şahitlik yapması için tehdit ettiği iddiasıyla Hüseyin Akbulut hakkında Cihanbeyli Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.

E.Y., ifadesinde Akbulut’un kendisine "Senin 2 kelimen beni 20 sene aşağıya indirecek. Sadece sen gel, mahkemeye ifadeni ver, kimse bilmeyecek bunu" dediğini öne sürdü.

E.Y. bunun üzerine  "Ben ne seni, ne de karını tanırdım. Babamın evinin yanında 2 ay oturmuşsun. Ben ailemi sadece ziyarete geliyordum. Seni ve karını hiç görmedim. Bana iftira atıyorsun. Benim adımı lekelemeye çalışıyorsun. Ben böyle bir şey yapmadım, yapmam da" diye cevap verdiğini anlattı.

Hüseyin Akbulut'un, "Bu konu kimsenin ağzından çıkmaz. Sen gel mahkemede ifadeni ver" diye ısrar ettiğini dile getiren  E.Y. , "Eğer ben böyle bir şey yaptıysam delili ispatı vardır. Mahkeme beni çağırırsa giderim. Delili ispatı varsa polis gelir beni evimden alır ama ben böyle bir şey yapmadım bu senin bana attığın bir iftira" dediğini aktardı.

E.Y., verdiği  yanıtı beğenmeyen Hüseyin Akbulut'un, "Son söyleyeceğin bu mu? Ben senin çoluğuna çocuğuna acıdığım için seni azat ettim ama yanlış yapmışım. Ben bunu 20 sene değil 30 sene yatarım ama buradan çıkarım bu konu kapanmaz. Bugün benim sana dediklerimi 20 sene sonra sen bana diyeceksin. O zaman da ben sıkıntı yok diyeceğim" diye tehdit ettiğini öne sürdü.

Çocukları tanık olarak dinlenecek

Davanın dün görülen 2'nci duruşmasında tanıklara söz verildi.

Duruşmaya tanık olarak çağırılan Hüseyin Akbulut’un komşularından M.K., sanık Akbulut'u ve eşini tanımadığını belirterek " Daha önce beni 'Evimin önünde dolaşma' diye bıçakla tehdit etti" dedi.

Bunun üzerine Akbulut, "Öleceksin, öleceksin. Müebbet de alsam öleceksin" diyerek tanığın üzerine yürüyen sanık Akbulut, jandarma tarafından salondan çıkartılmaya çalıştığı anda  "Hepiniz öleceksiniz" diye bağırmaya devam etti.

Taraf avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti,  çiftin çocuklarının tanık olarak dinlenilmesine karar vererek  duruşmayı erteledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139998/esini-olduren-kocadan-durusmaya-katilan-taniga-olum-tehdidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.