Köpek sahiplenmek isterken dolandırıldı

Ankara'da Gamze T. (33), sosyal medyadaki ilanda gördüğü köpeği sahiplenmek isterken dolandırıcılara 2 bin 940 TL kaptırdı. Şikayet üzerine 3 kişi hakkında 'dolandırıcılık' suçlamasıyla dava açıldı.
Ersin Küçükbarak
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 13:21
Köpek sahiplenmek isterken dolandırıldı

Kentte oturan Gamze T., sosyal medyada gördüğü ilandaki köpeği sahiplenmek istedi. İlandaki telefon numarasını arayan Gamze T., kendisini 'Can' olarak tanıtan kişiyle görüştü.

Gamze T.'ye köpeği ücretsiz verebileceğini belirten telefondaki kişi, ancak Artvin'de bulunan hayvanı 'Pet taksi' ile gönderebilmek için 690 lira taşıma ve olası kazaya karşı köpeğin sigortalanması için 2 bin 250 lira ödenmesi gerektiğini söyledi.

Gamze T., kendisine iletilen Orçun K.'ye ait banka hesabına istenildiği gibi 2 bin 940 TL yatırdı. Ancak daha sonra aradığı numaraya ulaşamayan Gamze T., dolandırıldığını anlayıp savcılığa şikayette bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, Gamze T.'nin iletişim kurduğu telefon numarasının yabancı uyruklu biri adına kayıtlı, havale yaptığı banka hesabının ise Orçun K.'ye ait olduğu tespit edildi.

Gamze T.’nin yatırdığı parayı Habip A.'nın çektiği, kamera görüntüleriyle anlaşıldı. Söz konusu banka hesabına ait kartını arkadaşı Habip A. aracılığıyla tanıdığı Mustafa Ç.'ye verdiğini söyleyen Orçun K. ifadesinde olayla ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Orçun K. gibi  Mustafa Ç. de kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmedi.

Savcılık, şüpheliler Orçun K., Habip A. ve Mustafa Ç. hakkında 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının açık olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçundan iddianame hazırlanarken iddianame kabul edildi ve dava açıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140011/kopek-sahiplenmek-isterken-dolandirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.