Nélson Semedo kimdir?

Premier League kulübü Wolverhampton Wanderers ve Portekiz milli takımında sağ bek veya sağ bek olarak oynayan Portekizli profesyonel futbolcu Nélson Semedo kimdir?
Suat Mutlu
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 12:54
Nélson Semedo kimdir?

Nélson Cabral Semedo, 16 Kasım 1993 tarihinde doğmuş, sağ bek veya sağ kanat bek pozisyonlarında ünlü bir Portekizli profesyonel futbolcudur. Şu anda Premier Lig kulübü Wolverhampton Wanderers'ta gösterdiği performanslarla tanınır ve Portekiz milli takımını temsil eder.

Semedo'nun futbol macerası, Sintrense'de başladı ve 2012'de Benfica'ya önemli bir transfer yapmadan önce Fátima'da üretken bir kiralık dönem geçirdi. 2015'te Benfica'nın A takımına geçiş yaptı ve ardışık Primeira Liga zaferlerine ve diğer dikkate değer başarılarına katkı sağladı. Yetenekleri fark edilmedi ve Temmuz 2017'de Barcelona'ya transfer oldu, burada parlamaya devam ederek üç yıllık görevi boyunca La Liga'yı iki kez kazandı.

Eylül 2020'de Semedo, üç yıllık bir sözleşmeyle Wolverhampton Wanderers'a transfer oldu ve iki ek yıl için bir opsiyonla İngiliz Premier Lig'de çok yönlülüğünü ve savunmadaki becerilerini sergiledi.

Milli anlamda, Semedo Ekim 2015'te Portekiz için ilk kez milli takımda yer aldı ve o zamandan beri FIFA Konfederasyonlar Kupası, UEFA Uluslar Ligi Finalleri ve UEFA Euro 2020 gibi büyük turnuvalarda ülkesini temsil ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140013/nlson-semedo-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.