Babasını 28 yerinden bıçaklayıp öldüren sanığa indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet

İzmir'de babası Haşmet Gürkan'ı (54) 28 yerinden bıçaklayarak öldüren Devrim Gürkan (31), ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ve cezasında herhangi bir indirim yapılmadı. Haşmet Gürkan'a ateş püsküren ailesi “adalet yerini buldu” dedi.
DHA
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 15:22
Babasını 28 yerinden bıçaklayıp öldüren sanığa indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet

Olay, 15 Nisan 2022'de Güzelbahçe ilçesindeki 'Ayfer Abla' balık restoranında meydana geldi. Devrim Gürkan, babası Haşmet Gürkan'ı sahibi olduğu restoranda 28 yerinden bıçakladıktan sonra polis merkezine gidip teslim oldu. Devrim Gürkan, çocukluğundan beri babasının kendisine şiddet uyguladığını iddia ederek cinayeti anlattı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gürkan, tutuklandı. Cinayetten sonra cesedin altından ikinci bir bıçak çıktı ve bu bıçağın üzerindeki DNA örneklerinin de Haşmet Gürkan ile eşleştiği belirlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ardından Devrim Gürkan hakkında 'üst soydan akrabayı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanık Gürkan, davanın 22 Mart'taki duruşmasında verdiği ifadesinde, "Çocukluğumdan beri şiddet gördüm. Günde 16 saat çalıştırıldım. Eğitim hayatımla oynadılar. Başarılı bir öğrenciydim. Yüksek not almama rağmen okuldan alındım. Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım" dedi.

Savcı, 4 Mayıs'ta görülen 7. duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayarak iddianamede talep edilen 'ağırlaştırılmış hapis' cezasını tekrarladı.

Bugün İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, sanık Devrim Gürkan ile taraf avukatları ve yakınları hazır bulundu. Haşmet Gürkan'ın kardeşi Selçuk Gürkan, "Masum bir insan, canice öldürüldü. Boynu kesildi. Annem böyle bir acıyla yaşamak zorunda kaldı. İndirim için pişman olduğunu söylüyor. Yalan. En ağır ceza verilmeli" dedi.

Haşmet Gürkan'ın kız kardeşi Songül Gürkan ise "Ailesi için çalıştığı iş yerinde öldürüldü. Olay günü cebinde babasının verdiği para vardı. Böyle şeytan kılığındaki insanlar dışarı çıkmamalı" ifadelerini kullandı.

Haşmet Gürkan'ın annesi Gülümser Gürkan, "Ben o günden beri uyumadım. Defalarca bıçaklamış. Polisteki ifadesinde babasının başını koparmaya çalıştığını söylüyor. Böyle bir insan olabilir mi?" dedi.

Haşmet Gürkan'ın ağabeyi Mustafa Gürkan da "Sanık olayı planlamıştır. Pişman değil. Sadece öldürmedi, eziyet de çektirdi. Bunun gibi canavarca hisse sahip kimsenin bir daha böyle bir suçu işlememesi için en ağır ceza verilmeli" diye konuştu.

Ailenin avukatları, sanığın indirim almak için yalan söylediğini, adli tıp raporuna göre akıl sağlığının yerinde olduğunu belirterek en ağır cezanın verilmesini talep etti. Savcı, mütalaasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Son savunmasını yapan Devrim Gürkan, "Çocukluğumdan beri kötü davranıldı. Aşağılandım. Başarılı olmama rağmen okula gönderilmedim. Bu olayların yaşanmamasını istedim. Çok pişmanım" dedi. Karar için 10 dakika ara veren mahkeme heyeti, sanık Devrim Gürkan'ı 'üst soydan akrabayı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı ve cezada indirim uygulamadı.

Duruşma sonrası açıklama yapan Gülümser Gürkan, "24 aydan beri bugünü bekliyordum. Bu süreçte çok yara aldım. Sevdiğim oğlumu kaybettim. Çok acı çektim, adalet yerini buldu. Mahkeme gereğini yerine getirdi. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140040/babasini-28-yerinden-bicaklayip-olduren-saniga-indirimsiz-agirlastirilmis-muebbet
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.