Craig Dawson kimdir?

Premier League takımı Wolverhampton Wanderers'da oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Craig Dawson kimdir?
Canan Salman
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 15:56
Craig Dawson kimdir?

Craig Dawson, 6 Mayıs 1990 doğumlu Premier Lig takımlarından Wolverhampton Wanderers'da stoper olarak görev yapan saygın bir İngiliz profesyonel futbolcudur. 

Erken Kariyer ve Radcliffe Borough Dawson, futbol yolculuğuna Heywood St James genç kulübünde başladı ve ardından Rochdale St Clements'a geçti. Sadece 16 yaşında, Rochdale'de cam toplayıcı olarak çalışırken Radcliffe Borough başkanı Bernard Manning Jr. tarafından keşfedildi. Clipstone'a kısa süreli kiralık gittikten sonra, hızla ilk 11'in değişmez bir oyuncusu haline geldi. Olağanüstü performansı ona Sezonun Oyuncusu ödülünü ve ligin 50. yıldönümü için Northern Premier League'in En Büyük 100 Oyuncusu arasında bir yer kazandırdı.

Rochdale'deki Yükselişi Şubat 2009'da Dawson, memleketi kulübü Rochdale ile £12,000 karşılığında sözleşme imzaladı. Başlangıçta sakatlık nedeniyle bazı aksilikler yaşamasına rağmen, 2009-10 sezonunda League Two PFA Yılın Takımı'na seçildi.

West Bromwich Albion ve Kiralık Dönemler Dawson'ın Premier Lig yolculuğu 31 Ağustos 2010'da West Bromwich Albion ile imzalamasıyla başladı. AFC Bournemouth'a karşı bir Lig Kupası galibiyetinde rekabetçi olarak ilk maçına çıktı ve kısa sürede İngiltere 21 yaş altı milli takımına çağrıldı. Yıllar içinde Dawson, Burnley karşısında 4-0'lık galibiyette ilk Premier Lig golünü atarak ve Tony Pulis yönetiminde kilit bir oyuncu haline gelerek pozisyonunu sağlamlaştırdı.

Bolton Wanderers'a Kiralanması Ocak 2013'te Dawson, Bolton Wanderers'a kiralandı ve takıma anında etki yaparak birden fazla gol attı ve takım için önemli zaferler elde etti.

Watford ve West Ham United 1 Temmuz 2019'da Dawson, Watford ile sözleşme imzaladı ve burada defansif ve gol atma yeteneklerini sergilemeye devam etti. Ekim 2020'de West Ham United'a kiralık olarak katıldı ve daha sonra kalıcı olarak transfer oldu. Dawson, West Ham'ın Avrupa Ligi kampanyasında önemli bir rol oynadı ve hayranlarından “Ballon D’awson” lakabını aldı.

Wolverhampton Wanderers Dawson, 22 Ocak 2023'te Wolverhampton Wanderers'a katıldı. İlk maçında Liverpool'a karşı 3-0'lık galibiyette gol atarak etkileyici bir başlangıç yaptı. Savunma ustalığı, 30 Eylül 2023'te Manchester City karşısında Wolves'un zaferinde ve Erling Haaland'ı etkisiz hale getirdiği maçta öne çıktı.

Uluslararası Kariyer Dawson, İngiltere 21 yaş altı milli takımına da önemli katkılarda bulundu, Azerbaycan'a karşı ilk maçında iki gol attı ve toplamda 15 maçta altı gol kaydetti. Ayrıca 2012'de Büyük Britanya Olimpik futbol takımının bir parçası olarak önemli maçlara katıldı ve Güney Kore'ye karşı bir penaltı atışında gol attı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140048/craig-dawson-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.