Enso González kimdir?

Premier League takımı Wolverhampton Wanderers'da oynayan Paraguaylı futbolcu Enso González kimdir?
Canan Salman
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 16:06
Enso González kimdir?

Enso David González Medina, 20 Ocak 2005 doğumlu Premier Lig ekibi Wolverhampton Wanderers'da sol kanat olarak oynayan Paraguaylı bir futbolcudur. Genç yaşına rağmen kariyerinde önemli adımlar atan González, hızla dikkatleri üzerine çekiyor.

Kulüp Kariyeri Libertad: Asunción, Paraguay'da doğan González, çocukken futsal oynayarak futbola ilk adımlarını attı. Futbol kariyerine Libertad kulübünde başlayan genç yetenek, 4 Eylül 2022'de Cerro Porteño'ya karşı oynanan Paraguay Primera División maçında Álex Campuzano'nun yerine geç bir dakikada oyuna girerek profesyonel debutunu yaptı.

İlk golünü bir sonraki sezonda, 17 Nisan 2023'te Resistencia'ya karşı oynanan ve 4-0 kazandıkları maçta attı. Maçın ardından Libertad teknik direktörü Daniel Garnero, González'i vatandaşı Julio Enciso ile karşılaştırarak, "Julito (Enciso) mücevherse, Enso da elmas" dedi. Aynı ay içinde, 29 Nisan'da Nacional'e karşı oynanan maçta ikinci golünü attı; bu maçta, Héctor Villalba'dan aldığı topu sağdan ceza sahasına girerek iki Nacional savunmacısını geçip topu sağ üst köşeye gönderdi. Temmuz 2023'te Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES) tarafından dünyanın en deneyimli 19 yaş altı dördüncü kanat oyuncusu olarak gösterildi.

Wolverhampton Wanderer: González'in, İngiltere Premier Lig takımlarından Wolverhampton Wanderers'a transfer olacağı yönünde yoğun spekülasyonlar çıktı. Amerikan spor gazeteciliği sitesi The Athletic, 6 milyon € değerinde bir anlaşmanın yapıldığını iddia etti. 31 Ağustos 2023'te Wolverhampton Wanderers, transferi doğruladı ve González, West Midlands kulübü ile beş yıllık bir sözleşme imzaladı.

Enso González, Wolves'un ana takımıyla 11 Mayıs 2024'te Crystal Palace FC'ye karşı 1-3 mağlup oldukları maçta Premier Lig'deki ilk maçına çıktı. Maçın 90. dakikasında Portekizli oyuncu Tote Gomes'in yerine kanatta görev alarak resmi olarak Premier Lig'de boy göstermiş oldu. Maç Molineux Stadyumu'nda oynandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140050/enso-gonzlez-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.