Noha Lemina kimdir?

Ligue 1 kulübü Paris Saint-Germain'den kiralık olarak Premier League kulübü Wolverhampton Wanderers'da oynayan profesyonel futbolcu Noha Lemina kimdir?
Suat Mutlu
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 16:38
Noha Lemina kimdir?

Pascal Georges Noha Lemina, 17 Haziran 2005 doğumlu bir profesyonel futbolcudur. Orta saha pozisyonunda oynayan Lemina, Ligue 1 kulübü Paris Saint-Germain'den kiralık olarak Premier Lig kulübü Wolverhampton Wanderers'ta forma giymektedir. Gabon doğumlu olan Lemina, genç milli takım seviyesinde Fransa'yı temsil etmiştir.

Kulüp Kariyeri Libreville, Gabon'da doğan Noha Lemina, futbol kariyerine Île-de-France'deki La Garenne-Colombes'te başladı ve 2014 yılında Paris Saint-Germain'in alt yapılarına girdi. 2018'de resmen PSG akademisine katıldı ve burada iki yıl sonra asistan sözleşme imzaladı.

2021'de Gençler Ligi'ni keşfeden Lemina, bir sonraki yıl PSG alt yaş gruplarında dikkat çekici bir oyuncu haline geldi ve Ekim 2022'de kulüple ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

2023 yazında, Le Havre'ı 2-0 yendikleri dostluk maçında Kang-in Lee'nin yerine oyuna girerek dikkat çeken bir performans sergileyen Lemina, sonrasında Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr takımına karşı oynadığı dostluk maçında da sahada kalan tek oyuncu oldu. Yeni gelen teknik direktör Luis Enrique tarafından sahada kalan bu genç kanat oyuncusu, Kylian Mbappé'nin yokluğunda medya tarafından takımın en iyi oyuncusu olarak değerlendirildi.

24 Ağustos 2023'te, Lemina Serie B kulübü Sampdoria'ya sezonluk bir kiralık anlaşmasıyla katıldı. 31 Ocak 2024'te ise Premier Lig kulübü Wolverhampton Wanderers'a sezon sonuna kadar kiralık olarak transfer oldu. Anlaşma, Lemina'nın tek taraflı olarak 1 milyon euro satın alma opsiyonunu içeriyordu ve PSG'nin satış durumunda %25'lik bir satış payını elinde tutmasını sağlıyordu.

Uluslararası Kariyer Noaha Lemina, Fransa için genç milli takım düzeyinde oynamış olup 2021 ile 2022 yılları arasında 17 yaş altı milli takımında forma giymiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140057/noha-lemina-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.