Matt Doherty kimdir?

Premier Lig kulübü Wolverhampton Wanderers ve İrlanda Cumhuriyeti milli takımında oynayan İrlandalı profesyonel futbolcu Matt Doherty kimdir?
Suat Mutlu
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 17:08
Matt Doherty kimdir?

Matthew James Doherty, 16 Ocak 1992 doğumlu bir İrlandalı profesyonel futbolcudur. Premier Lig kulübü Wolverhampton Wanderers ve İrlanda milli takımı için sağ bek veya kanat bek pozisyonlarında oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri Wolverhampton Wanderers Doherty, 2010 Temmuz'unda Bohemians formasıyla Wolverhampton Wanderers tarafından keşfedildi. Bohemians'ta hiç resmi maç oynamamış olmasına rağmen, deneme için davet edildi ve kısa süre içinde raporlara göre 75.000 sterlinlik bir ücret karşılığında İngiliz kulübüne transfer oldu.

Ocak 2012'de, Doherty İskoç Premier Lig kulübü Hibernian'a 2011-12 sezonunun ikinci yarısında kiralık olarak gönderildi. Ekim 2012'de, Doherty tekrar kiralık olarak League One kulübü Bury'e katıldı. Saunders'ın yerine geçen Kenny Jackett'in yönetiminde, Doherty Wolves'un ilk onbirinde yerini korudu ve Eylül 2013'te yeni bir sözleşme imzaladı.

Doherty'nin 2015-16 sezonunda Molineux'da Fulham'a attığı gol, kulübün sezonun en iyi golü olarak seçildi. İki gün sonra, Doherty'nin Eylül 2018'de kazandığı Profesyonel Futbolcular Derneği Taraftarlar'ın Ayın Premier Lig Oyuncusu ödülünü kazandığı açıklandı ve bu ödülü kazanan dördüncü İrlanda oyuncusu oldu. 15 Şubat'ta, kulüple 2023 yazına kadar anlaşma sağlayan yeni bir sözleşme imzaladı.

Tottenham Hotspur 30 Ağustos 2020'de, Doherty 13.4 milyon sterlin karşılığında Tottenham Hotspur'a transfer oldu ve dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Tottenham'ın yerel rakipleri Arsenal'i destekleyen Doherty, sosyal medyada Tottenham'a transfer olmasıyla ilgili yorumlar yaptı ve Tottenham'a transfer olduktan sonra bu yorumlar hakkında eğlenceli bir video çekildi.

Atlético Madrid 31 Ocak 2023'te, Tottenham Hotspur sözleşmesini sonlandırarak Doherty'i La Liga kulübü Atlético Madrid'e transfer etti.

Wolverhampton Wanderers'a Geri Dönüş 20 Temmuz 2023'te, Doherty, üç yıllık bir sözleşmeyle ve ücretsiz olarak Wolverhampton Wanderers'a geri döndü.Doherty, 29 Ağustos 2023'te, Wolves formasıyla ilk takım maçına, Blackpool ile oynanan EFL Cup maçında çıktı ve 5-0'lık galibiyetle geri dönüşünü iki golle duyurdu.

Uluslararası Kariyer Doherty, İrlanda milli futbol takımının alt yaş gruplarında forma giydi. Mayıs 2012'de, U21 milli takımının yedek listesine alındı. Doherty, 11 Mart 2016'da İrlanda milli takımı için ilk kez çağrıldı ve İsviçre ve Slovakya'ya karşı oynanan hazırlık maçlarına çağrıldı. İrlanda'nın UEFA Uluslar Ligi'nde Danimarka ile oynadığı maçta ilk kez İrlanda'nın ilk onbirinde yer aldı ve bu maçtan sadece birkaç gün önce Profesyonel Futbolcular Derneği Taraftarlar'ın Ayın Premier Lig Oyuncusu ödülünü kazanan dördüncü İrlanda oyuncusu oldu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140063/matt-doherty-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.