İslam Memiş Temmuz ayına dikkat çekti

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, düşen altın fiyatları hakkında yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankalarının yoğun altın stokladığını belirterek Temmuz ayı için kritik uyarılarda bulundu. Memiş, jeopolitik gerilimlerin arttığını ve ekonomik göstergelerde önemli değişimlerin olabileceğini vurguladı.
Afife Kaya
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 18:05
İslam Memiş Temmuz ayına dikkat çekti

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, düşen altın fiyatları hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulunarak, Temmuz ayı için uyarılarda bulundu. Memiş, "Merkez Bankaları çılgınlar gibi altın stokluyor" diyerek vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu. İslam Memiş, "İyi düşünelim, iyi olsun. Ama her şey Temmuz’u işaret ediyor" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Mayıs ayı faiz kararını açıkladı. Piyasa beklentileri doğrultusunda hareket eden TCMB, politika faizini yüzde 50’de sabit tuttu. PPK’nın metni "şahin" olarak değerlendirildi ve kararlı bir Merkez Bankası görüntüsü çizdi. Temmuz ayı itibarıyla enflasyonda düşüş beklentileri devam ederken, yıllık yüzde 38 enflasyon beklentilerinin yukarı yönde revize edilebileceği ifade edildi. Ekonomi yönetiminin yılın ikinci yarısına dair iyimser beklentileri de sürüyor. TCMB’nin toplam rezervleri 139,1 milyar dolara yükseldi ve yatırımcıların TL ve Türk ekonomisine dair pozitif açıklamaları devam ediyor.

Çarşamba akşamı FED, FOMC tutanaklarını yayımladı. Tutanaklarda faiz indirimine ilişkin bir sinyal verilmezken, yüzde 2 enflasyon hedefine odaklanıldığı görüldü. Mayıs ayında yüzde 3,4 olarak açıklanan ABD enflasyonunun Haziran’da yüzde 3,1 olarak açıklanması bekleniyor. ABD’de enflasyonun gerilemesi, FED'i güçlendirecek ve memnun edecektir.

Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası (ECB), Temmuz’da faiz indirimi yapabileceği mesajını verdi. Yılın son çeyreğinde beklenen faiz indirimlerine ECB’nin öncülük etmesi muhtemel görünüyor.

İslam Memiş, jeopolitik gerilimlerin de arttığına dikkat çekti:

  • Çin ordusu, Güney ve Doğu Çin Tayvan adası çevresinde tatbikat yapıyor.
  • Türkiye’de seferberlik düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
  • Polonya, halkına ücretsiz askeri eğitim vermeye başladı.
  • Suikastlar, kazalar ve davalar ile siyasi liderler değişiyor.
  • Merkez bankaları çılgınlar gibi altın stokluyor.

"Temmuz ayı itibarıyla bir şeylerin hazırlığı yapılıyor" diyen Memiş, vatandaşları temkinli olmaya çağırdı ve "İyi düşünelim, iyi olsun. Ama her şey Temmuz’u işaret ediyor" diyerek sözlerini noktaladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140072/islam-memis-temmuz-ayina-dikkat-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.