Kobbie Mainoo kimdir?

Premier Lig kulübü Manchester United ve İngiltere milli takımında oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Kobbie Mainoo kimdir?
Suat Mutlu
|
25 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:01
Kobbie Mainoo kimdir?

Kobbie Boateng Mainoo, 19 Nisan 2005 doğumlu, Manchester United ve İngiltere milli takımında orta saha oyuncusu olarak görev yapan İngiliz profesyonel futbolcudur.

Erken Yaşam ve Kariyer Başlangıcı: Stockport, Greater Manchester'da Ganalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Mainoo, Cheadle Hulme'de büyüdü. Futbol kariyerine Cheadle & Gatley Junior Football Club'da başladı ve dokuz yaşında Manchester United altyapısına katıldı.

Manchester United Kariyeri: Mayıs 2022'de Manchester United ile ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan Mainoo, EFL Trophy'de Carlisle United'a karşı gösterdiği performansla dikkat çekti ve Ekim 2022'de ilk takım antrenmanlarına çağrıldı. 16 Ekim'de Newcastle United'a karşı oynanan Premier Lig maçında yedek kulübesinde yer aldı. 10 Ocak 2023'te Charlton Athletic'e karşı oynanan EFL Cup maçında ilk kez sahaya çıktı ve 19 Şubat'ta Leicester City'ye karşı Premier Lig'de ilk lig maçına çıktı.

2023-24 Sezonu: Mainoo, 2023-24 sezonu öncesi Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan hazırlık kampına katıldı ancak sakatlık yaşadı. Kasım 2023'te sakatlıktan dönerek Everton'a karşı oynanan ve 3-0 kazanılan Premier Lig maçında ilk 11'de yer aldı ve maçın adamı seçildi. 29 Kasım'da Galatasaray'a karşı oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması maçında 58. dakikada oyuna girerek ilk kez Şampiyonlar Ligi deneyimi yaşadı.

28 Ocak 2024'te Newport County'ye karşı oynanan FA Cup dördüncü tur maçında Manchester United için ilk golünü attı. Birkaç gün sonra, 1 Şubat'ta Wolverhampton Wanderers'a karşı oynanan ve 4-3 kazanılan Premier Lig maçında ilk lig golünü kaydetti. Bu gol, Şubat 2024'te Premier Lig'de Ayın Golü seçildi. 7 Nisan'da Old Trafford'da Liverpool'a karşı oynanan ve 2-2 berabere biten maçta Stretford End'de ilk profesyonel golünü attı.

Uluslararası Kariyer

Mainoo, İngiltere'nin U-17, U-18 ve U-19 seviyelerinde forma giydi. Mart 2024'te ilk kez İngiltere A milli takımına çağrıldı ve Brezilya'ya karşı Wembley Stadyumu'nda oynanan hazırlık maçında 75. dakikada Conor Gallagher'in yerine oyuna girerek ilk milli maçına çıktı. Üç gün sonra, Belçika'ya karşı oynanan maçta ilk kez milli takımda ilk 11'de yer aldı ve 75. dakikada James Maddison'ın yerine oyundan çıktı. İlk 11'de başladığı bu maçta maçın adamı seçildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140197/kobbie-mainoo-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.