Kene can aldı!

Erzincan'da kene ısırması sonucu iki kişi yaşamını yitirdi. Yaz aylarında artış göstermesi beklenen kene vakaları, özellikle Haziran ve Temmuz aylarında endişe yaratıyor. Hastane yetkilileri, bu yıl 21 şüpheli vakadan 2 ölüm vakası olduğunu açıkladı. Uzmanlar, vatandaşları kene ısırmasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Afife Kaya
|
25 Mayıs 2024, Cumartesi - 18:02
Kene can aldı!

Erzincan’da kene ısırması sonucu iki kişi yaşamını yitirdi. Yaz aylarında artış göstermesi beklenen kene vakaları, özellikle Haziran ve Temmuz aylarında endişe yaratıyor. Giresun’un Çamoluk ve Bingöl’ün Yedisu ilçelerinden Erzincan’a getirilen iki kişi, kene ısırması sonucu hayatını kaybetti.

Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Karakeçili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yıl 21 hastadan 2 ölüm vakamız meydana geldi" ifadelerini kullandı. Karakeçili, kene vakalarının havaların ısınması ve kenelerin aktifleşmesiyle Nisan-Mayıs aylarında artmaya başladığını belirtti.

Karakeçili, 21 şüpheli vakadan 5’inin sonucunun henüz kesinleşmediğini, ancak 10’un üzerinde kesin tanı koydukları pozitif hastanın bulunduğunu belirtti. Mayıs ayında hava şartlarının bir miktar düzelmesiyle birlikte vakalarda azalma yaşandığını ifade eden Karakeçili, Haziran ve Temmuz aylarında vakalarda ciddi bir artış beklediklerini vurguladı.

KKKA bulgularının grip hastalığı ile benzediğini aktaran Karakeçili, halkı belirtileri hakkında bilinçlendirerek sağlık kurumlarına başvurmaları konusunda uyardı. Korunma önlemleri olarak ise böcek kovucu ilaçların etkili olduğunu belirten Karakeçili, açık renk kıyafet giyilmesini, pantolon paçalarının çorap içine sokulmasını ve kapalı ayakkabı tercih edilmesini önerdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140212/kene-can-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.