Orta Doğu'da ateşkes umudu

Orta Doğu'da, İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes ve esir takası müzakereleri, İsrail'in Hamas'a yeni bir anlaşma teklifi sunmasıyla gelecek hafta yeniden başlayacak. Mossad Direktörü David Barnea'nın Paris'teki görüşmelerin ardından İsrail'e dönmesiyle beraber, taraflar arasındaki umutlar yeniden yeşermeye başladı.
Kaynak: AA
|
25 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:39
Orta Doğu'da ateşkes umudu

Orta Doğu'da, İsrail ve Hamas arasında ateşkes umutları yeniden yeşeriyor. İsrail yetkilileri, Hamas ile esir takası ve ateşkes müzakerelerinin gelecek hafta tekrar başlayacağını duyurdu.

Mossad Direktörü David Barnea'nın Paris'te gerçekleştirdiği görüşmeler sonrasında İsrail'e dönmesiyle beraber, resmi televizyon kanalı KAN'da yer alan haberde, müzakere ekibinin hazırladığı yeni bir esir takası anlaşması teklifi sunulduğu belirtildi. Barnea'nın, Paris'teki toplantıda ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'ye İsrail'in önerisini sunduğu aktarıldı.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin, 6 Mayıs'ta Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkese ilişkin önerilerini kabul ettiğini açıklamasının ardından, İsrail Savaş Kabinesi'nin müzakere heyetine, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve esir takası anlaşması yapılması için görüşmelere devam etme talimatı verdiği bildirildi.

Medyaya yansıyan haberlere göre, İsrail, ABD ve Katar'dan yetkililerin, Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes müzakerelerinin yeniden başlatılması ve taraflar arasındaki esir değişimini görüşmek üzere Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya geldiği duyuruldu.

Haberde, taraflar arasındaki görüşmelerin esir takası için yenilenmiş bir anlaşmanın teşviki ve ateşkesin sağlanması amacıyla olduğu vurgulandı. Ancak, konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140221/orta-doguda-ateskes-umudu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.