Joe Biden'dan Putin'in sözlerine yanıt geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'nun dağılacağına dair açıklamalarına yanıt verdi. Biden, NATO'nun tarihinin en güçlü dönemini yaşadığını ve ABD'nin Ukrayna'ya desteğinin süreceğini vurguladı. West Point mezuniyet töreninde konuşan Biden, ABD'nin dünya sahnesinde süper güç olmaya devam edeceğini ve gerektiğinde güç kullanmaktan çekinmeyeceklerini belirtti. Ayrıca, İsrail'e desteklerinin yanı sıra Gazze'ye de yardım yaptıklarını ifade etti.
Kaynak: AA
|
25 Mayıs 2024, Cumartesi - 21:48
Joe Biden'dan Putin'in sözlerine yanıt geldi

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in NATO'nun dağılacağı yönündeki sözlerine sert bir yanıt verdi. Biden, NATO'nun dünya tarihindeki en sağlam savunma ittifakı olduğunu belirterek, bu ittifakın hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu vurguladı. Başkan Biden, bu açıklamayı ABD Askeri Akademisi West Point'in mezuniyet töreninde yaptı.

Biden, Ukrayna'ya desteğin süreceğini ve bu ülkede Amerikan askerlerinin bulunmadığını belirtti. "Bunu muhafaza etme konusunda kararlıyım." diyen Biden, Putin'in NATO'nun dağılacağından emin olduğunu ve İttifak'ın gerekli birliği sağlayamayacağını düşündüğünü anlattı. Biden, "Ancak dünya tarihinin en mükemmel savunma ittifakı, hiç olmadığı kadar güçlü." ifadesini kullandı.

ABD'yi "dünyanın süper gücü ve vazgeçilmez ülkesi" olarak nitelendiren Biden, İsrail'e verdikleri desteğin yanı sıra Gazze'ye de yardımlar yaptıklarına değindi. Ayrıca, ABD ordusuna "tarihi yatırımlar" yaptığını belirterek, gerekli olduğunda güç kullanmaktan kaçınmayacaklarını söyledi.

NATO, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün kısaltması olup, 1949'da kurulmuştur. NATO, Kuzey Amerika ve Avrupa arasındaki askeri işbirliğini sağlamak için oluşturulmuştur. Üye ülkeler arasında savunma amaçlı bir anlaşma sağlanmıştır ve NATO, üye ülkeler arasında askeri yardım ve işbirliği sağlar, kriz durumlarında ortak savunma politikası uygular.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140231/joe-bidendan-putinin-sozlerine-yanit-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.